vineri, septembrie 20, 2024
AcasăCulinarSomon la cuptor cu legume. Un preparat delicios și rafinat pentru mesele...

Somon la cuptor cu legume. Un preparat delicios și rafinat pentru mesele festive

Somon la cuptor cu legume. Un preparat delicios și rafinat pentru mesele festive

[ad_1]

La ceas de sărbătoare îi putem cuceri pe musafiri cu un somon la cuptor cu legume. Acest preparat gustos și sănătos necesită mai mult timp de pregătire și un strop de imaginație, însă la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Somonul la cuptor cu legume are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideal la ocaziile speciale și nu numai. Iată rețeta unui preparat delicios și rafinat pentru mesele festive.

Somon la cuptor cu legume

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat gustos, rafinat și cu un aspect deosebit putem face un somon la cuptor cu legume. Acest deliciu se face rapid, iar dacă ținem cont de secretele marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă.

Când vine vorba de preparatele din pește, gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase și inedite, adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este somonul la cuptor cu legume. Acesta este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat irezistibil, făcut la noi în bucătărie.

Somonul la cuptor cu legume este delicios și cu siguranță îi va cuceri pe cei de la masă. Pe lângă acest preparat deosebit putem găti pentru cei dragi și niște ficăței de pui cu sos. Această mâncare este gustoasă și se face rapid cu câteva ingrediente.

Dacă vrem să pregătim o friptură delicioasă, pe placul multora dintre noi este cea de miel, făcută cu un baiț care va oferi un plus de savoare întregului preparat și va frăgezi carnea. Somnul la cuptor cu legume este alegerea perfectă pentru mesele festive, dar și în momentele în care vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un deliciu sănătos și sățios.

Rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil

Pentru somonul la cuptor cu legume vom avea nevoie de 3 linguri de ulei de măsline, sucul de la o lămâie, 2 căței de usturoi, 1 lingură de mărar proaspăt tocat, 1 linguriță de sare fină, jumătate de linguriță de piper negru, 3-4 fileuri de somon, 1 cartof, 250 g de fasole verde proaspătă, 1 ceapă roșie, jumătate de lămâie feliată.

Mai întâi se preîncălzește cuptorul apoi se tapetează cu hârtie o tavă de copt. Se face după aceea marinada amestecând într-un castron uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul, sarea și piperul. Se păstrează deoparte 2 linguri de marinadă pentru a le folosi mai târziu. Se așază fileurile de somon într-un vas adânc și se toarnă jumătate din cantitatea de marinadă. Tava cu somon se pune la frigider pentru a se marina. Între timp se pregătesc legumele pentru savurosul somon. Cartofii se curăță și se spală apoi se taie rondele și se pun în tava de copt după ce se trec prin cealaltă cantitate de marinadă.

Se pun cartofii în cuptorul preîncălzit și se lasă timp de 10 minute apoi se adaugă fasolea verde și ceapa. Acestea se stropesc cu 2 linguri de marinadă oprită anterior. Se întinde compoziția în strat uniform și se pune tava din nou la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava cu legume din cuptor și se așază fileurile de somon marinate anterior. Se acoperă fiecare bucată de somon cu o felie sau două de lămâie și se pune un pic de sare și piper.

Se înțeapă fiecare bucată de somon cu furculița apoi se pune tava la cuptor și se lasă somonul timp de 15 minute. Somonul trebuie să se frăgezească foarte bine, la fel și legumele. Când este gata se scoate somonul din cuptor și se pun câteva felii de lămâie deasupra apoi se mai condimentează cu sare și piper. Cu siguranță vom obține un preparat irezistibil.

Somonul la cuptor cu legume este delicios și ideal de pregătit la ceas aniversar alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, vom obține un preparat culinar desăvârșit.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments