[ad_1]
Tosca este prăjitura perfectă la mesele festive. Aceasta este rafinată, gustoasă și are un aspect deosebit. Blatul de bezea și mac, crema de vanilie, biscuiții însiropați și glazura de ciocolată fac din această prăjitură un adevărat deliciu. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe invitați.
Tosca, prăjitura perfectă la mesele festive
Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase. Pe placul multora dintre noi este Tosca, o prăjitură cremoasă, fină și cu un aspect deosebit. Aceasta este perfectă la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.
Pentru această prăjitură avem nevoie de mai multe ingrediente și de un strop de imaginație, de îndemânare și de ceva timp pentru prepararea desertului, însă la final rezltatul va fi pe măsura așteptărilor.
Pe lângă delicioasa prăjitură Tosca putem pregăti pentru cei de la masă și o prăjitură cu mere caramelizate. Acest desert are o aromă aparte și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.
Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem pregăti o prăjitură cu blat de biscuiți. Aceasta este ușor crocantă, gustoasă și ușor de făcut. Prăjitura Tosca este deliciul perfect la ceas aniversar alături de alte deserturi alese.
Rețeta unui desert rafinat și aromat
Pentru blatul din albuș și mac vom avea nevoie de 8 albușuri, 200 g de zahăr, 100 g de mac, 50 g de cocos, 4 linguri de făină, 1 pliculeț de praf de copt și un praf de sare. Pentru crema de vanilie vom folosi 8 gălbenușuri, 8 linguri de zahăr, 300 ml de lapte, 1 pliculeț de budincă de vanilie, 250 g de unt, iar pentru stratul de biscuiți vom avea nevoie de un pachet de biscuiți și un pliculeț de ciocolată caldă. Pentru glazura de ciocolată vom avea nevoie de 200 g de ciocolată neagră, 6 linguri de lapte și 50 g de unt.
Mai întâi se mixează albușurile împreună cu sarea, apoi se adauugă zahărul și se amestecă până când se obține o bezea densă. În bezea se pune și macul, nuca de cocos, făina și praful de copt. Aluatul obținut se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce blatul este gata se lasă la răcit apoi se pune crema de vanilie, stratul de biscuiți și glazura de ciocolată.
După aceea se pregătește crema de vanilie. Într-o cratiță se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul, apoi se adaugă praful de budincă și laptele. Compoziția obținută se pune la foc mic și se lasă până când rezultă o cremă delicioasă și densă. Se ia crema de pe foc, se lasă la răcit apoi se adaugă untul și se mixează foarte bine.
Pentru blatul de biscuiți vom pregăti ciocolata caldă în care se vor înmuia biscuiții apoi se așază unul lângă altul peste stratul de cremă de vanilie. Urrmătorul pas constă în pregătirea glazurii de ciocolată. Ciocolata neagră, laptele și untul se pun într-o cratiță la foc mic și se amestecă continuu pentru a se topi și omogeniza. Glazura de ciocolată se toarnă peste stratul de biscuiți, se uniformizează și se pune prăjitura Tosca la frigider timp de câteva ore.
Prăjitura Tosca este pe placul multora dintre noi, fiind un desert rafinat, gustos și cu un aspect deosebit. Această prăjitură are o savoare aparte și este ideală de pregătit la mesele festive și nu numai.
[ad_2]