duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarMarmeladă de pere. Rețeta bunicii pentru un desert aromat

Marmeladă de pere. Rețeta bunicii pentru un desert aromat

[ad_1]

Dacă vrem să pregătim pentru cei dragi un desert care să amintească de vremea copilăriei, ideală este o marmeladă de pere. Aceasta se face ușor, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru un desert aromat.

Marmeladă de pere

Când vine vorba de gustoasa marmeladă făcută acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este marmelada de pere. Aceasta are o savoare aparte, este fină și ideală de servit la orice ocazie. Pe lângă acest preparat irezistibil, putem face pentru cei dragi și o dulceață de trandafiri. Acest tip de dulceață necesită mai multă grijă în preparare și ingrediente selectate cu atenție, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

La fel de bine putem pregăti pentru cei dragi și o dulceață de coacăze negre. Aceasta poate deveni ingedientul de bază în pregătirea unor prăjituri aromate și cu cremă dulce-acrișoară. De exemplu, putem face pentru cei dragi o prăjitură cu marmeladă de pere, cremă de griș și biscuiți. Pentru acest desert vom folosi 1 l de lapte, 100 g de zahăr, 85 g de griș, 1 ou, 150 g de unt, 5 ml de esență de vanilie, 200 g de gem de pere, 100 g de biscuiți, 600 g de foi de prăjitură, iar pentru decor vom folosi zahăr pudră.

Mai întâi se pregătește crema. Într-o cratiță se pune laptele împreună cu zahărul și se lasă la foc până când zahărul se topește. Se toarnă după aceea grișul și se amestecă continuu. Într-un bol se bate oul împreună cu 2 linguri de griș apoi se toarnă în cratiță. Se lasă la fiert crema până când începe să se îngroașe.

Se ia crema de pe foc și se adaugă untul și esența de vanilie apoi se lasă crema la răcit. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă apoi prima foaie de aluat se întinde în tavă și se adaugă un strat generos de cremă. Se pune a doua foaie de aluat și încă un strat de cremă. Se procedează la fel până când se temrină crema și foile de aluat. Se pune prăjitura la rece pentru câteva ore apoi se scoate și se ornează cu biscuiți sfărâmați ușor și cu zahăr vanilat, dar și cu marmeladă de pere așezată din loc în loc.

Rețeta celui mai bun desert de casă

Pentru marmelada de pere vom avea nevoie de 1 kg de pere, 100 g de zahăr, 100 ml de apă, scorțișoară, cuișoare, vanilie, anason, lămâie și un praf de sare. Mai întâi se pregătesc perele. Acestea se spală, se curăță de coajă și se îndepărtează mijlocul cu sâmburii. Perele se pun într-un vas cu zeamă de lămâie.

După aceea într-o oală se pune zahărul împreună cu scorțișoara, cuișoarele, vanilia și anasonul. În această compoziție se adaugă și perele și se pune oala la foc mic. Se amestecă ușor pentru ca perele să lase zeamă, iar zahărul să se topească.

Se lasă marmelada la fiert timp de 20 de minute până când perele devin moi. Se iau perele din oală și se pun într-un vas apoi se mixează pentru a obține o pastă cremoasă. Piureul obținut se mai dă în clocot până când se ajunge la stadiul de marmeladă. Cu siguranță vom obține un desert aromat, gustos și apreciat de toți cei de la masă.

Marmelada de pere este aromată, cremoasă și ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un desert irezistibil. Marmelada poate fi servită la orice ocazie, iar savoarea deosebită le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments