duminică, noiembrie 17, 2024
AcasăCulinarSpanac: Rețetă clasică americană

Spanac: Rețetă clasică americană

[ad_1]

Dacă sunteți în căutarea unei garniture sănătoase, atunci trebuie să încercați acest spanac după o rețetă clasică americană! Este cremos și savuros, cu o notă astringentă de lămâie. Această rețetă este potrivită în special pentru cină, atunci când doriți ceva gustos, însă nu aveți chef să petreceți prea mult timp în bucătărie.

Rețetă clasică de spanac cu cremă de brânză

Aceasta nu este doar o garnitură obișnuită, căci adăugarea de cremă de brânză proaspătă îngroașă textura, transformând-o într-un preparat aparte. Dacă urmați o dietă fără lactate și doriți să vă bucurați de acest preparat bogat puteți să preparați spanacul și cu lapte de cocos fără zahăr, unt fără lactoză sau cremă de brânză fără lactoza. Continuați să citiți pentru a afla cum să pregătiți această rețetă clasică de spanac.

În primul rând, adunați ingredientele necesare. Pentru a face această rețetă, aveți nevoie spanac, desigur. Baby spanacul are un gust mai delicat decât spanacul obișnuit, iar cel gata spălat, este mult mai comod de folosit pentru că uscarea spanacului poate dura ceva timp. Veți avea nevoie și de alte câteva ingrediente de la raionul de legume, precum un cățel de usturoi, o șalotă (ceapă franțuzească) și o lămâie. Pentru a face acest spanac cremos, veți avea nevoie de smântână, cremă de brânză proaspătă și unt. În cele din urmă, veți adăuga și făina de grâu, sare, piper și nucșoară, ingrediente de bază pe care probabil deja le aveți în bucătărie.

Ingredientele exacte sunt 500 g de baby spanac, o șalotă, 2 căței de usturoi, 2 linguri de unt, coaja de la o lămâie, sucul de la ½ lămâie + mai mult pentru servit, ¼ ceașcă făînă de grâu, 1 ceașcă smântână, ¼ ceașcă crema de brânză proaspătă, ½ linguriță de sare, ¼ linguriță de piper, ⅛ linguriță de nucșoară, Opțional pentru servit puteți folosi și felii de lămâie.

Pașii pentru preparare

Pregătiți ceapa, usturoiul și spanacul. Luați un fund de lemn mare mare și un cuțit. Tăiați cozile mai groase ale spanacului și aruncați-le. Apoi tăiați spanacul în fâșii de aproximativ 1,3 cm. Acest lucru va face această garnitură mai ușor de mâncat. În continuare, tăiați mărunt șalota și usturoiul. Luați o tigaie mare și adăugați untul. Încălziți la foc mediu-mare și adăugați șalota și usturoiul. Căliți timp de 4 până la 5 minute, amestecând frecvent. Adăugați spanacul tăiat, coaja și sucul de lămâie, apoi acoperiți și gătiți la foc mic până când spanacul se înmoaie. Ar trebui să dureze aproximativ 5 minute. Asigurați-vă că folosiți cea mai mare tigaie din dotare. Cu toții știm că spanacul scade atunci când este gătit, dar ocupă destul de mult spațiu când este proaspăt.

În timp ce legumele se gătesc, luați un bol mic și amestecați făina și smântâna cu un tel. Adăugați acest amestec în tigaie împreună cu crema de brânză, sarea, piperul și nucșoara. Puneți capacul și lăsați conținutul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Ornați preparatul final cu suc de lămâie proaspăt și felii de lămâie, dacă doriți. Aceasta rețetă clasică de spanac este gata și poate fi servită. Îl puteți servi alături de pui la grătar în stil mediteranean sau cu vită, dar este la fel de bun servit cu un burger sau un sandviș simplu. De asemenea, îl puteți pregăti în avans și încălzi pe aragaz sau în cuptorul cu microunde, dacă doriți. Restul de spanac rămas poate fi consumat și în următoarele 3 zile dacă este păstrat într-un recipient sigilat în frigider.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments