marți, decembrie 24, 2024
AcasăCulinarPachețele de primăvară cu foi de orez, umplute cu creveți și servite...

Pachețele de primăvară cu foi de orez, umplute cu creveți și servite cu sos de arahide

[ad_1]

Chiar dacă rețeta în sine poate părea laborioasă (implică mai multe etape), este de fapt la fel de ușoară precum asamblarea unei salate, în special dacă folosiți creveți deja gătiți. Această versiune a rețetei este alcătuită din ingrediente ușor de găsit la magazinul local, fără a fi nevoie să mergi la unul specializat.

Pachețele de primăvară cu foi de orez

Pentru pachețelele de primăvară veți avea nevoie de foi de orez pe care le veți umple. Umplutura se face cu fidea subțire de orez, salată verde, morcovi, frunze de mentă, coriandru, castraveți, creveți prefierti, ulei de susan și ghimbir. În ceea ce privește creveții, optează pentru cei de mărime medie, fiindcă cei prea mari pot face dificilă rularea. Pentru a face sosul de arahide veți avea nevoie de sos hoisin (haixian), unt de arahide în varianta cu bucăți crocante de arahide și oțet de orez. Funcționează și untul de arahide cremos, deci nu este nevoie să cumperi un al doilea borcan dacă ai deja acasă. Dar dacă preferi ca ruloruile să fie mai crocante, poți adăuga o mână de arahide tocate. Aceste pachețele de primăvară sunt aspectuoase, proaspete, vibrante și distractiv de făcut.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt formate din ½ cană sos hoisin, ¼ cană unt de arahide crocant, ¼ cană apă, 1 lingură oțet de orez, 24 creveți de mărime medie (curățați, devegheți, cozi îndepărtate), 4 frunze de salată verde, 2 castraveți persani, 16-20 frunze de mentă, ½ cană de coriandru, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 1 linguriță ulei de susan prăjit, 110 grame de fidea de orez, 12 foi rotunde de orez, 1 cană de morcovi tăiați bețișoare subțiri (sub formă de tăiței).

Pașii de preparare

Începeți prin a amesteca sosul hoisin, untul de arahide, apa și oțetul de orez într-un castron. După aceea, tăiați creveții pe lungim, și fiecare frunză de salată în 3 bucăți. Tăiați sau răzuiți castraveții în bețișoare lungi și subțiri, și pregătiți câteva frunze de mentă și de coriandru. Într-un bol termorezistent, amestecați uleiul de susan și ghimbirul ras și introduceți în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Așezați fideaua de orez într-un bol mare și turnați 2 litri de apă clocotită peste ea. Lăsați-le să se înmoaie timp de 4 până la 6 minute, iar apoi clătiți-o sub jet de apă rece. Amestecați fideaua cu amestecul de ulei de susan și ghimbir, și puneți bolul în frigider pentru a se răci ușor.

Asamblați pachetele de primăvară unul câte unul. Începeți prin a înmuia o foaie de orez într-o farfurie cu apă rece timp de 15 până la 20 de secunde pentru a o face flexibilă. Scuturați excesul de apă și uscați foaia pe un prosop umed. Așezați o bucată de salată pe foaia de orez și adăugați puțină fidea condimentată, castravete și morcov. Îndoiți partea de jos a foii de orez pentru a acoperi umplutura, apoi adăugați 4 bucăți de creveți, tăiati pe lungime, chiar pe mijloc. Așezați creveții peste frunzele de mentă și coriandru. Îndoiți marginile hârtiei de orez și apoi rulați restul foii. Repetați cu foile de orez rămase. Serviți pachețelele din foi de orez alături de sosul de arahide pe care l-ați preparat la început.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments