[ad_1]
Andivele sunt deseori numite „aurul alb al legumelor”. În continuare vom explora câteva rețete de salată de andive simplă, o sursă sănătoasă, bogată în fibre și antioxidanți, plină de vitamine și minerale de care organismul nostru are atât de multă nevoie.
Aceste legume nu doar hidratează organismul și reglează tranzitul intestinal, ci sunt și o adevărată sursă de beneficii pentru ficat și sistemul digestiv. În plus, andivele sunt recomandate în cazul obezității și a aterosclerozei. Pentru a păstra antioxidanții lor, este mai bine să nu le gătim, ci să le folosim în salate proaspete.
Salată de andive simplă. Cele mai gustoase combinații
Iată câteva idei delicioase și sănătoase de salate cu andive, foarte simplu de preparat, potrivite și pentru copii.
Salată cu andive și castraveți. Mixați andivele cu castraveți, ridichi, pătrunjel proaspăt, ceapă roșie, ardei gras kapia, roșii, felii de lămâie, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. O salată bogată în vitamine, minerale, fibre și grăsimi sănătoase.
Salată cu andive și valeriană. Andivele se amesteca cu spanac, morcov, castravete, valeriană, rucola, ceapă roșie, ardei kapia, ulei de floarea soarelui, sare și piper. O salată pe care cu siguranță o veți aprecia, fie că adăugați toate ingredientele menționate sau altele preferate de voi.
Salată cu andive și tofu afumat. O salată cu andive, salată verde, roșii cherry, tofu afumat, rozmarin, ulei de măsline, sare, piper și oțet din cidru de mere. Dacă nu sunteți fan tofu, puteți adăuga telemea în loc.
Salată cu andive și măsline kalamata. Un amestec de andive, roșii cherry, măsline kalamata, salată roșie, ulei de măsline, sare, piper și oțet din cidru de mere. O salată minunată, una dintre cele mai apreciate în lume, ideal servită cu pâine integrală.
Salată de andive cu kale. O bază din andive care trebuie amestecată cu kale, salată verde, morcov ras, sare, piper, ulei de măsline și oțet din cidru de mere. Este atât de delicioasă și hrănitoare, încât cu siguranță veți adora această salată. Dacă nu aveți kale, puteți folosi varză obișnuită sau varză chinezească.
Salată de andive și avocado. O salată plina de grăsimi sănătoase preparată cu andive, avocado, ardei kapia, spanac, rucola, sare, piper, ulei de măsline și oțet din cidru de mere sau sucul de lime sau lămâie. Un adevărat medicament pentru organism, o combinație ideală între andive, avocado, kapia și uleiul de măsline care va cuceri orice mofturos.
O idee deosebită de salată de andive cu pere
Această combinație clasică de arome aduce împreună nuanța amăruie a andivelor și a brânzei cu mucegai cu dulceața suculentă a perelor, într-o salată aparte, numai bună pentru momentele speciale. Este perfectă ca aperitiv sau când ai invitați la cină pe care dorești să îi răsfeți.
Vei avea nevoie de 2 bucăți de andive, 2 pere, feliate pe lungime, 100 g brânză cu mucegai (Roquefort), sfărâmată și 60g nuci.
Dressingul se va prepara din 2 linguri oțet de vin alb și 2 linguri ulei de nucă.
Aranjează pe un platou andivele, perele și brânza albastră. Combină oțetul și uleiul de nucă și condimentează acest dressing cu sare și piper. Toarnă amestecul obținut peste frunzele de salată, presară cu nuci sfărâmate și servește imediat această salată de andive simplă, dar cu un gust aparte.
[ad_2]