[ad_1]
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cele mai gustoase și rafinate platouri cu prăjituri pentru masa de Crăciun. Când vine vorba de desert, rețetele sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Iată câteva idei spectaculoase pentru un desert de neuitat.
Cele mai gustoase și rafinate platouri cu prăjituri pentru masa de Crăciun
De la masa de Crăciun sau de Revelion, dar și de la o masă festivă nu trebuie să lipsească un desert gustos. Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri cu un adevărat deliciu, putem pregăti niște platouri cu prăjituri asortate.
Pentru câteva platouri festive putem pregăti mini prăjituri Albă ca Zăpada, niște prăjituri pufoase și însiropate, prăjituri cu cremă sau prăjituri cu fructe. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia dintre noi.
Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, putem face niște negrese cu ciocolată sau niște faguri umpluți cu dulceață sau cu cremă de ciocolată. La fel de bine putem pregăti și niște turtă dulce sau câteva fursecuri fragede și aromate.
Rețete spectaculoase de desert
Dacă vrem să îi cucerim pe invitați cu niște platouri cu prăjituri de casă, rețelele sunt nenumărate. Putem pregăti o prăjitură cu mere și aluat răzuit, pe lângă alte delicii. Prăjitura cu mere și aluat răzuit le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.
Pentru acest desert vom avea nevoie de 9 linguri de lapte, 12 linguri de ulei, 9 linguri de zahăr pudră, 3 ouă, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 kg de mere, 200 g de zahăr, 1 vârf de cuțit de scorțișoară, 4 ml de esență de rom, 1 praf de sare, 2 linguri de oțet și 300 g de făină.
Mai întâi vom pregăti aluatul pentru prăjitură. Se bat ouăle într-un bol împreună cu zahărul pudră, praful de sare, uleiul, laptele și bicarbonatul stins. După ce toate ingredientele se omogenizează, se adaugă făina și se începe frământarea aluatului. Când este gata se lasă la odihnit. După aceea se pregătește umplutura. Merele se curăță de coajă și de cotoare apoi se dau prin răzătoare. Se călesc merele într-o cratiță în care am pus 3 linguri de ulei și 200 g de zahăr. La final, se adaugă scorțișoara și esența de rom.
Se împarte aluatul în patru. Din trei bucăți de aluat vom face trei foi, iar a patra o păstrăm. Prima foaie de aluat se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi se toarnă jumătate din compoziția cu mere. Se așază a doua foaie de aluat și restul de umplutură apoi se rade aluat din bucata păstrată anterior. Se pune prăjitura la cuptor timp de 45 de minute apoi se scoate și se savurează.
Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri cu adevărate delicii culinare, putem pregăti niște platouri cu prăjituri de casă. Fie că sunt făcute cu cremă, cu blat pufos sau cu fructe, fie sunt însiropate și glasate în diferite sosuri, toate sunt pe placul multora dintre noi și ideale de servit la ocaziile speciale și nu numai. Cu un strop de îndemânare și imaginație vom obține deserturi savuroase, rafinate și aromate.
[ad_2]