[ad_1]
Dacă vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu, putem pregăti o prăjitură cu cremă de iaurt. Aceasta este pufoasă, aromată și le va aminti tuturor de vremea copilăriei, dar și de rețetele bunicii. Prăjitura cu cremă de iaurt este ideală de servit la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie un desert care te va cuceri imediat.
Prăjitură cu cremă de iaurt
Când vine vorba de gustosul desert de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase, rafinate și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este prăjitura cu cremă de iaurt. Aceasta are o textură aerată și un gust deosebit, fiind o adevărată încântare pentru toți cei de la masă.
Prăjitura cu cremă de iaurt poate fi pregătită și la masa de Crăciun sau de Revelion, alături de alte delicii. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și o prăjitură Marlenka. Aceasta este cremoasă și incredibil de aromată.
La fel de bine putem face și niște fursecuri fragede și aromate, simple sau umplute. Acestea pot fi ornate cu fulgi de cocos, cu pudră de cacao sau cu zahăr vanilat. Prăjitura cu cremă de iaurt este delicioasă, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și merge servită la orice masă și la orice ocazie.
Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil
Pentru delicioasa prăjitură cu cremă de iaurt vom avea nevoie de 550 g de făină, 100 g de smântână, 2 ouă, 200 g de unt, 100 g de zahăr pudră, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 praf de sare și 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 1 kg de iaurt de casă sau iaurt grecesc, 5 ouă, 240 g de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 60 g de amidon, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 praf de sare, 4 linguri de griș și 800 g de fructe proaspete sau congelate.
Mai întâi vom preparara compoziția de blat. Într-un vas mare se amestecă făina cu untul până se obține o compoziție nisipoasă. Se adaugă zahărul, ouăle bătute, un praf de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și smântâna. Când aluatul este gata, se împarte în două bucăți. O bucată se pune la frigider, iar cealalată se întinde pentru a obține o foaie dreptunghiulară. Se așază foaia de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi se dă la rece până vom pregăti umplutura.
Se mixează albușurile împreună cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul. În alt bol se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul și esența de vanilie apoi se adaugă amidonul. La final, se amestecă foarte bine cele două compoziții și se încorporează iaurtul și grișul.
Ultimul pas constă în asamblarea prăjituriii. Se scoate tava din frigider, se întinde crema de iaurt peste foaia de aluat apoi se presară fructele. Cealaltă bucată de aluat de la frigider se dă prin răzătoare și se presară aluatul peste cremă și fructe. Astfel vom obține o prăjitură ornată cu aluat răzuit. Se dă prăjitura la cuptor timp de 40 de minute până se rumenește ușor deasupra. Când este gata se ia prăjtiura din cuptor, se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită.
Prăjitura cu cremă de iaurt este delicioasă, are o textură aerată și merge servită la orice ocazie. Acest desert savuros se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
[ad_2]