[ad_1]
La mesele festive și nu numai putem pregăti niște coaste de porc la cuptor cu cartofi. Acest deliciu se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Coastele de porc la cuptor cu cartofi merg de minune și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte mâncăruri tradiționale. Iată cum să obții la tine acasă un preparat culinar delicios făcut după rețeta marilor bucătari.
Coaste de porc la cuptor cu cartofi
Când vine vorba de preparatele culinare cu carne de porc, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt gustoasele coaste la cuptor cu cartofi. Acest fel de mâncare are o savoare deosebită și un aspect pe măsură, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.
Coastele de porc făcute la cuptor cu cartofi pot fi servite la masa de Crăciun sau de Revelion alături de o salată asortată cu verdețuri proaspete, dar merge de minune și cu un sos aromat. Pe lângă acest deliciu culinar putem pregăti și niște sarmale gustoase învelite în foi de varză murată. Acestea se servesc cu mămăliguță sau cu pâine de casă și cu câteva linguri de smântână și ardei iute.
Pentru cei care adoră mâncărurile făcute după rețeta bunicii, putem face și niște chiftele de porc pufoase. Acestea merg cu un sos de roșii cu usturoi sau simple, cu muștar sau sos de maioneză. Coastele de porc gătite la cuptor sunt fragede, suculente, aromate și cu siguranță vor fi pe placul tuturor celor de la masă.
Rețeta cu care vei obține un preparat fraged și gustos
Pentru coasteele de porc la cuptor cu cartofi vom avea nevoie de 750 g de coaste de porc, sare și piper, 1 linguriță de boia de ardei, 3 linguri de ulei, cimbru uscat, 500 g de cartofi, 3 crenguțe de rozmarin, 2 căpățâni de usturoi, 20 g de unt și 1 linguriță de miere.
Mai întâi se porționează coastele de porc și se presară peste ele sare și piper. Coastele se rumenesc ușor într-o tigaie cu ulei încins. După aceea se curăță cartofii, se spală și se taie în felii groase. Se ung cartofii cu ulei apoi se pune sare deasupra și un pic de piper.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așază coastele rumenite la tigaie. Peste ele se pune sare, piper, boia și cimbru uscat, dar și câteva picături de ulei. Printre coastele de porc se pun cartofii feliați unși cu ulei și condimentați. Din loc în loc se pun crenguțe de rozmarin și căței de usturoi.
Se pun coastele la cuptor, iar după un timp se întorc pe partea cealaltă. Cât coastele se gătesc la cuptor, pregătim un amestec din unt topit în tigaie și câteva linguri de miere. Când coastele sunt aproape gata, se ung cu compoziția de unt și miere și se mai lasă câteva minute la cuptor.
Cu siguranță acest preparat culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. Coastele de porc la cuptor cu cartofi merg servite la mesele festive și nu numai. Acest deliciu se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
[ad_2]