[ad_1]
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert rafinat, gustos și aromat, ideală este o prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de nuci. Aceasta necesită mai mult timp de preparare, ingrediente alese cu grijă, dar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Iată rețeta pentru un desert care te va cuceri imediat.
Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de nuci
Când vine vorba de prăjiturile rafinate de casă, rețetele sunt diverse, inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert gustos, aromat, cu un aspect deosebit și o textură fină, putem face o prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de nuci.
Rețeta este pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva trucuri ale marilor cofetari, succesul va fi garantat. Pentru iubitorii de deserturi rafinate cu zahăr ars putem pregăti și un chec cu mere caramelizate și scorțișoară.
La fel de bine putem face niște mere coapte la cuptor învelite în sos de caramel și umplute cu nucă măcinată și pudră de scorțișoară. Această rețetă le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.
Prăjitura cu foi de zahăr ars și cremă de nuci este alegerea perfectă pentru orice masă și orice ocazie.
Rețeta unui desert de casă irezistibil
Pentru prăjitura delicioasă cu foi de zahăr ars și cremă de nuci vom avea nevoie de 3 căni de zahăr tos, 3 căni de zahăr pudră, 2 căni cu ulei, 2 lingurițe de amoniac și făină cât cuprinde, ingrediente necesare pentru blat.
Pentru crema de nuci vom folosi 800 g de smântână, o cană cu nucă măcinată, o cană cu zahăr pudră și zahăr pudră vanilat pentru decor. Se pun 3 căni de zahăr într-o cratiță la caramelizat apoi se adaugă o cană cu apă și se lasă totul la fiert până când zahărul se topește. Când este gata, se lasă siropul la răcit.
După aceea se amestecă siropul cu ouăle, amoniacul, uleiul și zahărul pudră. Se încorporează după aceea făina pentru a obține un aluat elastic. Aluatul fraged se împarte în 6 bucăți egale apoi se întind foarte bine pentru a obține niște foi care se vor coace pe dosul tăvii. Când sunt gata, se lasă foile de zahăr ars la răcit și se pregătește crema.
Într-un vas mare se bate smântâna cu zahărul pudră pentru a obține frișca apoi se amestecă împreună cu nuca măcinată. Ultimul pas constă în montarea prăjiturii. Pe o tavă întinsă se pune o foaie de aluat apoi se unge cu cremă. Se mai pune o foaie de aluat și încă un strat de cremă. Se procedează la fel până se termină foile de aluat și crema fină. Se ornează prăjitura cu zahăr pudră și fulgi de cocos.
Prăjitura cu foi de zahăr ars și cremă de nuci are o aromă deosebită și merge servită la mesele festive. Rețeta poate părea complicată, dar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat și vom obține o prăjitură savuroasă și pe placul celor dragi.
[ad_2]