[ad_1]
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un aluat fraged cu untură pentru plăcintă cu mere. Plăcinta cu mere este adorată de mulți dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat, parfumat și gustos. Iată rețeta bunicii pentru un preparat desăvârșit.
Aluat fraged cu untură pentru plăcintă cu mere
Dacă vrem să pregătim acasă o plăcintă cu mere savuroasă, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu untură. Acesta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar la final vom obține un desert care ne va aminti de vremea copilăriei.
Pentru aluatul de plăcintă vom avea nevoie de 600 g de făină, 250 g de untură, 150 g de zahăr tos, o linguriță de amoniac, sare, 2 ouă, 5 linguri de lapte, 1 praf de copt. După ce aluatul de plăcintă făcut cu untură este gata, se frământă foarte bine apoi se lasă la dospit o oră. Cu acest aluat fraged și aromat vom obține cele mai bune plăcinte cu mere.
Pe lângă savuroasa plăcintă cu mere, putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este pufoasă, delicioasă și merge de minune la orice masă. La fel de bine putem pregăti și un pandișpan pufos, făcut simplu, cu cremă sau cu fructe. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem un aluat fraged și aerat. Rețetele de plăcintă sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Plăcinta de casă poate fi umplută cu dulceață, cu fructe proaspete rase, cu creme de ciocolată, cu brânză sau cu dovleac.
Rețeta cu care vei pregăti o plăcintă delicioasă
După ce am pregătit aluatul pentru plăcinta cu mere, vom pregăti umplutura. Pentru aceasta avem nevoie de 2 kg de mere bine coapte, 300 g de zahăr tos, scorțișoară și 2 linguri de griș. Se dau merele prin răzătoare apoi se pun într-o cratiță la călit. Se pune și grișul pentru a obține o umplutură consistentă.
Se împarte aluatul în două bucăți și se întinde fiecare bucată pentru a obține două foi de aluat. Se pune jumătate din umplutură peste prima foaie de aluat și se rulează. Sr procedează la fel și cu cealaltă foaie de aluat. Se pune plăcinta într-o tavă întinsă de copt unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă plăcinta cu mere la cuptor până când se rumenește ușor apoi se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Plăcina cu mere făcută cu aluat fraged cu untură este savuroasă, pufoasă și aromată. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru a obține o plăcintă irezistibilă, trebuie să facem mai întâi un aluat pufos și aromat. Cu aluatul făcut cu untură putem face și niște gogoși gustoase, prăjituri de casă cu gem sau alte delicii culinare. Plăcinta cu mere este pe placul multora dintre noi, fiind ideală de servit la orice masă alături de alte bucate alese.
[ad_2]