[ad_1]
Chiar dacă până la postul Nașterii Domnului mai sunt câteva luni, la început de toamnă puteți încerca o rețetă extrem de gustoasă pe care cu siguranță o veți putea prepara și de pe 14 noiembrie. Ardeii umpluți cu orez sunt una dintre cele mai simple și mai gustoase rețete pe care oricine o poate face acasă.
Sarmalele sunt printre cele mai căutate feluri de mâncare considerate tradiționale, însă cu siguranță dacă îți plac acestea nu ai cum să spui nu ardeiului umplut. Această mâncare este extraordianră, indiferent dacă este cu carne și orez sau dacă este de psot, doar cu orez.
Rețeta de ardei umpluți cu orez este ușor de făcut chiar dacă nu ai o experiență faorte mare în bucătărie și este și foarte gustoasă.
Ardei umpluți cu orez: Puține ingrediente pentru gust deosebit
Pentru rețeta de ardei umpluți cu orez aveți nevoie de puține ingrediente și ușor de procurat.
Pentru 10 ardei grași proaspeți, fie că sunt grași sau roșii aveți nevoie de 50 ml ulei, 2 cepe uscate, mari, 1 morcov, 1 ardel kapia, 200 g orez cu bob rotund, 700 ml suc de roșii, 500 ml apă, câteva frunze de cimbru și de dafin, 1 legătură pătrunjel proaspăt, sare și piper după gust.
Pentru început, tocați ceapa mărunt, dați morcovul prin răzătoare, după care le căliți în puțin ulei încins. Când ceapa devine sticloasă, adăugați orezul pe care anterior l-ați spălat în câteva ape, amestecați și lăsați-l 1-2 minute să absoarbă aromele legumelor. Puteți aduăga 100 ml de apă pentru a nu risca să se ardă.
Pe urmă, adăugați 2 linguri de suc de roșii, puțin pătrunjel proaspăt tocat, sare, piper și restul de mirodenii după gust.
După ce a tras un clocot, dați tigaia deoparte și lăsați umplutura să se răcorească puțin.
Cum alegeți ardeii pentru umplut
Ardeii pe care i-ați ales pentru a-i umple trebuie să fie destul de mari, pentru a avea loc să puneți destulă umplutură. După ce ați spălat ardeii și i-ați curățat de cotor, având grijă să păstrați căpăcelul, umpleți ardeii.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și după ce s-a încălzit puteți pune tigaia în care ați pus ardeii vertical, având grijă să puneți căpcelul fiecărui ardel după ce l-ați umplut pentru a nu risca să iasă umplutura în timp ce fierb ardeii.
Înainte de a tigaia la cuptor turnați peste ardei sucul de roșii, apa și condimentați după gust. Cratița se acopră cu un capac și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
După jumăatte de oră. Dați capacul la o parte și stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să mai fiarbă în cuptor încă vreo 15 minute până se rumenesc puțin. Ardeii pot fi mâncați cu mămăligă și cu mujdei de usturoi. Dacă nu țineți post, puteți să-i mâncați și cu smântână.
Ardei umpluți cu orez și ciuperci
În cazul în care vă soriți o masă sănătoasă, gustoasă și sățioasă puteți ca în amestecul pe care îl folosiți pentru a umple ardeii să adăugați ciuperci, acestea fiind un bun substituent pentru carne.
De preparat, ardeii umpluți cu orez și ciuperci se fac la fel precum cei simpli doar că după ce ai călit ceapăa și morcovul se adaugă și ciupercile. Când se adaugă orezul se pune mai puțină apă deoarece ciupercile vor lăsa apă la călit.
[ad_2]