[ad_1]
Unii le spun brioşe aperitiv cu conopidă, alţii le numesc minipizza cu conopidă. Indiferent de nume, să ştii că sunt foarte bune şi se prepară uşor. Conopida este ingredientul principal, bineînţeles.
În loc de mozzarella sau parmezan se poate pune şi caşcaval dat pe răzătoare. Nu uita să adaugi şi nişte fire de ceapă verde. Dau altă savoare şi inspiră prospeţime. Iată lista de ingrediente şi modul de preparare.
Ingrediente:
- 1 conopidă (1 kg)
- 50 g parmezan ras
- 150 g mozzarella rasă
- 2 cârnăciori subţiri
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- 1 fir ceapă verde, opţional
- verdeaţă, pentru decor
- piper, după gust
- sare, după gust
Mod de preparare:
Mai întâi încinge cuptorul la 190-200 de grade Celsius. Spală bine conopida şi îndepărtează frunzele şi cotorul. După aceea ai de ales: ori o dai prin blender, ca să o mărunţeşti, ori pe răzătoarea mare.
Când ai terminat cu mărunţirea ei, presară nişte sare peste ea şi bag-o în cuptorul cu microunde pentru un minut. Scoate-o şi las-o la răcit şi la scurs. Va elimina apă.
Mută conopida într-un bol, peste care spargi ouăle şi pui usturoiul zdrobit, parmezanul şi mozzarella, dar şi ouăle şi ceapă verde tocata. La final potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi.
Foloseşte o tavă de brioşe. Pune în fiecare locaş câte o hârtie de brioşă, iar în fiecare hârtie câte o lingură din compoziţie. Umple hârtia pe trei sferturi cu compoziţia pregătită anterior. La final, pune în fiecare brioşă felii de cârnăciori, apoi presara mozzarella şi băgă în cuptor.
Aceste brioşe cu conopidă sunt gata în maximum 20 de minute. Minipizza se serveşte cu sos de roşii şi cu verdeaţă.
[ad_2]