[ad_1]
Una dintre rețetele care circulă pe internet este cea de cartofi dippers. Numele sună străin, dar de fapt este ceva foarte comun.
Denumirea de cartofi dippers vine din engleză și se referă la niște cartofi feliați. Se dorește obținerea a mai multe rondele de cartofi ce ulterior se vor a fi puse la cuptor. Rețeta nu reprezintă niciun nivel de dificultate, iar preparatul este foarte similar cu cartofii la cuptor făcuți acasă.
În cadrul restaurantelor prepararea lor este ceva mai complicată căci se vor a fi ușor ondulați, crocanți la exterior și pufoși în interior. O combinație perfectă între toate acestea ar fi ceea ce se dorește. Am putea spune că la aspect seamănă cu niște chipsuri de cartofi mai groase, dar textura este mult mai asemănătoare cartofilor prăjiți. Mulți oameni gătesc doar partea cu coaja, dar se risipește inutil mult cartof astfel.
Cartofi dippers. Ponturi pentru o rețetă perfectă
Pentru a oferi aspectul ușor ondulat al cartofilor dippers din cadrul localelor, se folosesc niște cartofi care nu sunt foarte rigizi și duri, ci mai moi. Atunci când se taie rondeaua de cartof, aceasta se taie subțire, iar coaja poate fi păstrată pe cartof fără nicio problemă, căci gustul nu se modifică. Merg foarte bine drept garnitură pentru diverse tipuri de mâncare, dar sunt superbi și ca chipsuri.
Dacă se fac cartofii in friteuză, aceștia vor prinde mult mai ușor forma ondulată. Se recomandă a îi ține 20 de minute în apă pentru a mai scădea nivelul de amidon, iar apoi urmează partea de condimentare. Cine preferă un aspect mai roșiatic poate folosi boia de ardei, iar pentru cei ce îi doresc aurii, niște condimente sunt tot ce este nevoie.
Sarea, piperul și rozmarinul sunt condimentele de bază în această rețetă, dar merge foarte bine de adăugat și cimbrul sau mărarul. Important este ca această condimentare să aibă loc într-un recipient și amestecarea lor să fie una uniformă făcută cu mâna.
Moment în care dacă se folosește friteuza se poate pune totul și lăsa până se pătrund. Nimic deosebit în ce privește urmarea unor detalii specifice. După care va urma scoaterea lor și lăsarea pe o farfurie cu un șervețel. Uleiul este în exces, iar grăsimile saturate nu sunt ceva de care organismul nostru are nevoie, deci ne putem lipsi de ele.
Rețeta făcută la cuptor. Altă metodă
Dacă doriți să faceți rețeta la cuptor, gustul va fi foarte similar, iar ceea ce se schimbă este doar forma lor ondulată. Aici puteți adăuga în bolul cu cartofii și condimentele puțin ulei de măsline combinat cu ulei de floarea soarelui. Dacă punem totul în tavă este foarte posibil ca uleiul să nu se distribuie uniform, iar gătirea lor va fi doar în anumite părți. Între timp se poate prepara un mujdei de usturoi sau orice alt tip de sos preferați.
Timpul necesar pentru a găti acest preparat este undeva în jurul a 25-35 minute. Depinde mult de cât de subțiri sunt acele rondele de cartofi, pentru cele mai subțiri timpul va fi mai mic, în timp ce alea mai groase vor avea nevoie de un timp mai mare. Temperatura de gătire a acestor cartofi dippers este în jur de 180 – 200 de grade Celsius. Trebuie de avut în vedere faptul că aceste rondele trebuie învârtite după ce au trecut 20 de minute. Poftă bună!
[ad_2]