[ad_1]
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce, iată ce desert poți să pregătești cu mere coapte. Merele coapte pot fi gătite în diferite moduri, simple, umplute cu nucă, cu stafide și scorțișoară sau pot fi pregătite cu ciocolată și sos de caramel. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții adevărate delicii culinare.
Ce desert poți să pregătești cu mere coapte
Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete rafinate, gustoase și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele mere coapte. Acestea pot fi gătite în diferite moduri pentru a ne încânta papilele gustative cu niște deserturi savuroase.
O rețetă adorată de mulți este cea cu mere coapte cu stafide și scorțișoară. Această rețetă este ideală la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert aromat, însiropat și incredibil de gustos. Pentru merele coapte făcute cu stafide și scorțișoară vom avea nevoie de 6 mere, 80 g de stafide, 80 g de nucă măcinată, 4 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară, 50 g de unt și miere.
Mai întâi se pregătesc merele. Acestea se spală și se lasă la scurs apoi se taie baza merelor ca un capac, de la codiță, și se scobește interiorul cu multă atenție. După ce merele sunt pregătite, se face un amestec din stafide hidratate, nucă măcinată și un pic de scorțișoară și 2 linguri de zahăr brun.
Se vor umple merele cu amestecul aromat și se așază fiecare măr într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se taie untul în cubulețe și se pune câte un cubuleț deasupra fiecărui măr. Se coc merele timp de 20-25 de minute până capătă o textură moale și zemoasă. După ce sunt gata, se scot merele de la cuptor, se stropesc cu miere și se servesc. Cu siguranță această rețetă va fi apreciată de toți cei de la masă. Pentru iuitorii de deserturi care amintesc de vremea copilăriei putem face și o prăjitură cu măr și blat pufos. Rețeta este simplă, iar desertul se face rapid, cu doar câteva ingrediente.
Secrete culinare pentru un desert irezistibil
Merele coapte pot fi pregătite după diferite rețete, în funcție de preferințe. Pe lângă rețeta de mere coapte umplute cu nucă, stafide și scorțișoară, putem face și niște mere coapte la cuptor cu ciocolată. Pentru această rețetă vom avea nevoie de 4 mere, 2 lingurițe de zahăr, 100 ml de suc de mere, 200 g de fulgi de ciocolată, 100 g de nucă măcinată și 50 g de unt.
Mai întâi se spală merele, se curăță și se scobesc ușor în interior. Merele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se face un amestec din unt, fulgi de ciocolată și nuci apoi se umple fiecare măr. După aceea se amestecă sucul de mere cu zahărul și se toarnă peste mere apoi se dă la cuptor timp de o oră. Când sunt gata, se scot merele din cuptor, se lasă la răcit apoi se servesc.
Delicioasele mere coapte pot fi gătite după rețete diverse, iar dacă ținem cont de câteva trucuri vom obține niște deserturi aromate, gustoase și rafinate.
[ad_2]