[ad_1]
Ceapa umplută la cuptor este inedită, dar tare bună la gust. Poate că bunicile noastre nu ştiau de această reţetă, dar e timpul să o încerci tu. Se prepară relativ uşor.
Ceapa umplută la cuptor este ideală pentru un platou pregătit atunci când vin nişte musafiri. Chiar şi pentru un weekend de iarnă, când stai în casă, reţeta este ideală. Îţi răsfaţă papilele gustative. Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare.
Ingrediente:
- 9-10 cepe medii
- 100 g orez alb
- 500 g carne tocată, după preferinţă
- 1 ou
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 ceaşcă supă de pui
- 1 ceaşcă vin alb sec
- 2-3 linguri sos de roşii
- ½ legătură pătrunjel
- piper negru proaspăt râşnit
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi se curăţă şi se spală ceapa. Apoi se scobeşte fiecare ceapă în mijloc, folosind cuţitul. Trebuie să scoţi doar miezul şi să laşi 2-3 straturi spre exterior. Pune nişte apă la fiert, cu un praf de sare. În momentul în care dă în clocot, cufundă ceapa, fără miez, în oală. După 5 minute scoate ceapa şi las-o la scurs, cu scobitura în jos.
Între timp toacă mărunt miezul scobit şi sotează-l în ulei încins. După 2-3 minute încorporează sosul de roșii, orezul ales şi spălat, carnea tocată şi puţină apă.
Potriveşte de sare şi piper şi amestecă foarte bine, ca să se omogenizeze. Mai ţine pe foc încă vreo 5 minute. În acest timp, orezul absoarbe din lichid. Ia apoi tigaia de pe foc şi lasă să se răcească puţin. Adaugă atunci oul, amestecă bine şi umple fiecare ceapă.
Pune cepele umplute într-o tavă unsă cu puţin ulei. Toarnă în fiecare ceapă supa de pui, vinul şi presară şi nişte pătrunjel proaspăt tocat. Bagă tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 30-35 de minute.
Ceapa umplută la cuptor se poate servi cu pâine de casă.
[ad_2]