[ad_1]
Iubitorii de pește trebuie să știe cum să prepare pește la cuptor pe hârtie de copt, pentru că este o metodă rapidă și un adevărat deliciu culinar datorită anumitor condimente ce trebuie adăugate. Peștele gătit prin această metodă este incredibil de suculent și fraged în interior, dar crocant și condimentat la exterior. E o situație câștigătoare din toate punctele de vedere. Deci, dacă vrei să gătești un pește întreg urmează pas cu pas rețeta de mai jos, și cu siguranță îi vei mulțumi pe toți cei de la masă.
Pește la cuptor pe hârtie de copt
Există o infinitate de moduri în care poți pregăti și condimenta un pește întreg la cuptor. Dar pentru această rețetă ai nevoie în primul rând de un pește, ideal cumpărat în aceeași zi în care l-ai cumpărat, pentru prospețime maximă. Recomandăm să începi cu un pește cu carne albă, cum ar fi dorada sau bibanul. De asemena, veți avea nevoie de ulei de măsline rafinat, nu extravirgin. Sau orice alt ulei cu punct înalt de ardere, deoarece trebuie gătit la aproximativ 230 de grade Celsius.
Interiorul peștelui se va unge cu usturoi proaspăt tocat și cu praf de usturoi pe exterior. Pentru fiecare pește gătit aveți nevoie de câte o lămâie întreagă, o jumătate feliată pentru umplut în interior, iar jumătate pentru a o stoarce deasupra peștelui în momentul servirii. Ierburile proaspete se adaugă după gust și preferințe. Vă recomandam câteva crenguțe de rozmarin și cimbru proaspăt, sare și piper.
Cum să pregătești peștele întreg
Ingredientele rețetei sugerate de noi sunt formate dintr-un pește întreg mare, curățat, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi mare curățat și tocat mărunt, 1 lămâie tăiată în jumătate, o mână de ierburi proaspete (cum ar fi rozmarin și cimbru), sare de mare, piper negru proaspăt măcinat și pudră de usturoi.
Timpul real de pregătire a peștelui la cuptor ar trebui să fie de aproximativ 5 minute. Spală peștele și șterge-l ușor cu un prosop de hârtie, iar apoi transferă-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Folosește un cuțit pentru a cresta peștele de câteva ori în funcție de mărime. Nu trebuie să fie foarte adânci, doar suficient pentru a tăia pielea. Unge bine peștele cu ulei pe ambele părți, asigurându-te că ajunge și în interiorul tăieturilor pe care le-ai tocmai le-ai făcut, cât și în interiorul peștelui. Umple cavitatea acestuia cu ierburile proaspete alese de tine, felii de lămâie și usturoi. Asigură-te că usturoiul este bine acoperit în în interiorul peștelui, altfel se va arde. Condimentează bine peștele. Recomandăm să adaugi multă sare de mare, piper negru proaspăt măcinat și puțină pudră de usturoi.
Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și transferați peștele pe aceasta. Gătiți peștele la cuptor timp de 18-20 de minute la aproximativ 230 grade Celsius, sau până când ajunge la o temperatură internă de aproximativ 63 de grade, și se desface ușor cu o furculiță. Timpul de gătire variază în funcție de tipul/mărimea peștelui. Apoi, scoate-l din cuptor și stoarce zeama de la jumătatea rămasă a lămâiei peste peștele copt. Peștele la cuptor pe hârtie de copt este numai bun pentru a fi servit alături de un pahar de vin alb!
[ad_2]