joi, noiembrie 21, 2024
AcasăCulinarCele mai bune creme pentru tort. Idei care te vor ajuta să...

Cele mai bune creme pentru tort. Idei care te vor ajuta să obții un tort aniversar delicios

[ad_1]

Doamnele pricepute în bucătărie vor să afle care sunt cele mai bune creme pentru tort. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un tort gustos, aromat și cu un aspect deosebit, putem opta pentru un tort făcut cu două straturi de cremă și cu un blat pufos și însiropat. Iată câteva idei care te vor ajuta să obții un tort aniversar delicios.

Cele mai bune creme pentru tort

Când vine vorba de nelipsitul tort la zi aniversară, rețetele sunt diverse. Pe placul multora dintre noi sunt torturile cu cremă, cele ornate cu fructe proaspete sau cele glazurate în diferite sosuri. Pentru a-i surprinde pe cei dragi la zi de sărbătoare putem opta pentru un tort cu mai multe straturi de cremă.

Cremele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, însă trebuie să ținem cont de câteva recomandări din partea marilor cofetari. Crema de tort trebuie să fie aromată, densă, fină și să se completeze perfect cu blatul.

Printre cele mai bune creme pentru tort se află crema de vanilie, cea de ciocolată cu esență de rom, crema mascarpone, crema mousse sau crema făcută din smântână. Cu acestea nu vom da greș și vom obține la final un tort gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Cum să pregătești acasă o cremă perfectă pentru tort

Dacă vrem să pregătim acasă un tort cu cremă de vanilie, vom avea nevoie la prepararea cremei de 4 gălbenușuri, 65 g de zahăr pudră, 40 g de amidon, 400 ml de lapte, esență de vanilie și zahăr vanilat.

Într-o cratiță se pune laptele la încălzit și se lasă până când începe să fiarbă. Se ia de pe foc și se toarnă esența de vanilie. Între timp, se bat gălbenușurile, apoi se adaugă  într-un bol încăpător împreună cu zahărul apoi se pune amidonul. După aceea se toarnă peste gălbenușuri laptele fierbinte. Compoziția obținută se pune la fiert până când se îngroașă și devine cremoasă. Când este gata se mai pune un strop de esență de vanilie și se ia de pe foc.

O altă cremă delicioasă pentru tort este crema mousse. Pentru aceasta vom folosi 300 ml de lapte, 3 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 30 g de amidon de porumb, 1 păstaie de vanilie și 120 g de unt. Crema mousse se prepară după pașii precizați anterior la crema de vanilie, iar la final, când crema a fiert și este fierbinte, se adaugă untul. Cu siguranță aceste creme ne vor ajuta să obținem un tort savuros. Crema de ciocolată este preferată de toți, iar dacă adăugăm și stafide, fulgi de cocos sau un pic de scorțișoară, rezultatul va fi unul încântător. La fel de bine putem face o cremă cu fructe proaspete, iar pentru decor putem pune fulgi de ciocolată, frișcă și diverse fructe dulci-acrișoare.

Rețetele de creme pentru tort sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un tort perfect, trebuie să facem mai întâi o cremă fină, densă și aromată. Astfel, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments