[ad_1]
Înghețata de casă cu căpșuni este ideală pentru sezonul cald. Aceasta este foarte sănătoasă fiind preparată doar din ingrediente naturale. Mai mult de atât, rețetele nu conțin coloranți sau conservați.
Fructele sunt o sursă bogată de vitamina C ce ajută la îmbunătățirea imunității și au un efect antioxidant. Căpșunile sunt recomandate chiar și în dietă, fiind sărace în kcal. O sută de grame au doar 32 de calorii. Totodată, vara mai puteți prepara și rețeta tradițională de gem de vișine. Aceasta are un gust dulce-acrișor și poate fi folosită la umplerea clătitelor sau a gogoșilor.
Înghețată de casă cu căpșuni, iaurt și frișcă
Înghețata de casă cu căpșuni este perfectă pentru zilele toride de vară, fiind răcoritoare și gustoasă. Aceasta este sănătoasă și nu conține conservați sau coloranți. Rețeta se prepară în doar 30 minute. Pentru prepararea desertului veți avea nevoie de 350 grame de căpșuni, 5 gălbenușuri, 300 mililitri de frișcă, 5 linguri de zahăr, 200 mililitri de iaurt grecesc de 10 la sută grăsime și miezul de la o păstaie de vanilie. Veți începe prin a bate gălbenușurile împreună cu zahărul și vanilia până devin spumă.
Ulterior, compoziția se va încălzi pe o baie de aburi până ce observați că se îngroașă. Crema obținută se va lăsa la răcit, apoi se va pune la rece pentru trei ore. În timpul acesta veți spăla și veți curăța căpșunile. Fructele vor fi pasate cu ajutorul unui blender, apoi vor fi lăsate la frigider. Frișca rece se va mixa, apoi se adaugă iaurtul și crema de gălbenușuri. Se va turna peste și piureul de căpșuni și se amestecă cu ajutorul unei linguri din lemn. La final, înghețata de casă cu căpșuni se va lăsa la congelator într-un bol. Desertul poate fi servit în cupe de sticlă cu câteva fructe proaspete sau topping.
Cum se prepară înghețată cu căpșuni fără lapte
Dacă doriți o înghețată dietetică, fără zahăr, lapte și săracă în calorii, această rețetă este ideală. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de două linguri de miere de albine, 300 grame de căpșuni proaspete, o esență de vanilie, două banane tăiate rondele și congelate. Mai întâi veți pune bananele în blender și veți mixa până ce veți obține o compoziție cremoasă. Ulterior, veți adăuga căpșunile curățate și spălate împreună cu esența de vanilie și mierea de albine.
Fructele pot fi proaspete sau congelate și ele. Ingredientele vor mai fi mixate pentru o perioadă scurtă de timp, până obțineți o compoziție omogenă. Desertul poate fi servit imediat sau se mai poate lăsa la congelator dacă preferați ca înghețata să nu aibă o consistență cremoasă ca cea a unei creme. Rețeta este perfectă și pentru cei mici fiind naturală și extrem de sănătoasă.
Rețetă de înghețată de casă cu mascarpone
Rețeta de casă cu mascarpone este simplă de preparat, însă timpul de pregătire este mai mare. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt 400 grame de căpșuni, 4 linguri de zahăr, 350 mililitri de frișcă, 4 gălbenușuri și 400 grame de mascarpone. La final veți obține un desert cremos și extrem de savuros ce va cuceri pe toată lumea. Mai întâi veți curăța și veți spăla fructele. Acestea se vor pune în blender și se vor mixa. Frișca lichidă se va amesteca cu un mixer împreună cu crema de mascarpone, gălbenușurile, zahărul și piureul de căpșuni. Ingredientele se amestecă până ce se va obține o compoziție omogenă. La final, se va turna într-o caserolă și se lasă la rece pentru trei ore. Desertul poate fi servit cu topping în cupe de sticlă.
Înghețata de casă cu căpșuni este un desert irezistibil în zilele toride de vară. Aceasta este naturală, sănătoasă și extrem de delicioasă. O prăjitură la fel de gustoasă pe care trebuie să o încercați este și plăcinta cu mere ca la bunica acasă.
[ad_2]