duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarChec pufos cu 6 ouă. Cum să separi corect albușurile de gălbenușuri?

Chec pufos cu 6 ouă. Cum să separi corect albușurile de gălbenușuri?

[ad_1]

Un chec pufos cu 6 ouă cu 6 ouă la cuptor reprezintă o bază perfectă pentru prăjituri sau torturi dulci. De asemenea, acesta poate fi servit ca desert de sine stătător pentru ceai. Această rețetă pentru o prăjitură clasică necesită separarea ouălor. De asemenea, este necesară utilizarea agentului de fermentare pentru a face prăjitura cât mai aerisită, ușoară și plăcută ca textură.

Pentru a pregăti deliciosul desert vei avea nevoie de extrem de puține produse. Astfel, ingredientele pentru acest desert deosebit le are orice gospodină în frigiderul său. Pentru pregătirea blatului vei avea nevoie de 6 ouă, 180 gr de făină, 175 gr de zahăr și 7 gr de praf de copt și esență de vanilie după propriul gust.

un chec pufos pe o farfurie
De asemenea, este necesară utilizarea agentului de fermentare pentru a face prăjitura cât mai aerisită, ușoară și plăcută ca textură

Chec pufos cu 6 ouă. Cu ce să începi pregătirea blatului?

Pentru început se separă albușurile de gălbenușuri. Se împarte zahărul în mod egal, o parte se pune în albușuri, iar cealaltă în gălbenușuri. Bateți albușurile până devin spumoase, începând cu o viteză mică și mărind-o treptat.

După ce ați văzut consistența potrivită, începeți să adăugați zahărul. Vă recomandăm să faceți acest lucru în 3 pași. Dacă turnați zahărul dintr-o dată, albușurile nu vor crește. Ulterior, se bate la viteză medie.

un chec pufos pe o farfurie
Pentru a pregăti deliciosul desert vei avea nevoie de extrem de puține produse

Aduceți albușurile la o înălțime stabilă și, bineînțeles, trebuie să fii atent ca zahărul să se dizolve complet. Pentru a determina vârful, înmuiați duza mixerului în albușuri și ridicați-o în sus. Dacă pe duză a rămas un albuș care se îngustează spre partea de jos și nu cade sau se scurge, atunci acestea nu sunt pregătite suficient de bine.

Următoarea etapă constă în pregătirea gălbenușurilor. Începeți să bateți la viteză medie, adăugând treptat zahărul. Gălbenușurile trebuie să devină albe, să aibă o spumă pufoasă deasupra și să fie netede. Adăugați albușurile la gălbenușuri, împărțind în trei sau patru reprize, frământând amestecul foarte ușor. Amestecarea este foarte importantă aici, nu amestecați prea intens, iar o spatulă moale de silicon este singurul lucru potrivit ca instrument de amestecare.

Când se adaugă praful de copt? Forma de copt trebuie unsă cu ulei?

De îndată ce cele două mase sunt combinate, puteți începe cu ingredientele uscate. Adăugați praful de copt la făină și cerneți de 2-3 ori. Puneți făina în amestecul de ou și zahăr în două reprize, amestecând rapid, dar ușor. Ar trebui să obțineți un aluat destul de gros

un chec pufos pe o farfurie
Pentru a obține un chec deosebit de gustos este bine ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei

Se pune imediat aluatul într-o formă, fără a o unge cu ulei. Uleiul poate face ca aluatul să se răstoarne. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 C timp de 20-25 de minute. Se verifică dacă este gata cu o scobitoare. Nu deschideți cuptorul în primele 15 minute.

După ce prăjitura este coaptă, scoateți-o din cuptor, scoateți-o din formă și puneți-o pe o suprafață plană. Checul pufos este gata atunci când s-a răcit complet. De asemenea, profesioniștii în patiserie recomandă să înfășurați prăjitura în folie alimentară și să o lăsați la frigider timp de 8 ore pentru a permite ca aroma de ou să dispară.

Pentru a obține un chec deosebit de gustos este bine ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. De asemenea, ustensilele, bolurile și spatulele trebuie să fie bine spălate și uscate înainte de preparare.

Pentru un chec pufos cu 6 ouă folosiți o formă cu un diametru de 25-28 centimetri. Aceasta este cea mai perfectă pentru o circulație optimă a aerului. Nu uitați că rezultatul final depinde nu numai de măiestrie și de proporțiile potrivite, ci și de mentalitatea cu care vă apucați de copt. Așa că studiați cu atenție rețeta, aprovizionați-vă cu produse proaspete, răbdare și bună dispoziție, iar biscuitul va ieși exact așa cum ați plănuit.

un chec pufos taiat pe o farfurie
Checul pufos este gata atunci când s-a răcit complet

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments