[ad_1]
Uite o reţetă nouă, uşor neobişnuită, dar care ţine de foame. Prepara nişte chiftele cu carne de curcan şi seminţe de în. Sunt foarte bune şi dacă le consumi simple, şi dacă le mănânci cu un sos alături.
Ingrediente:
- 600 g carne tocată de curcan
- 100 g făină
- 100 ml lapte
- 100 g miez pâine
- 300 g pesmet
- 1 ceapă mare
- 4 ouă
- 3 căţei usturoi
- 1 lingură busuioc uscat
- ½ legătură pătrunjel
- 60 g seminţe de in
- piper, după gust
- sare, după gust
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Mai întâi trebuie să încingi cuptorul la 190-200 de grade Celsius. Într-un lighean mai mare amesteca ceapă curăţată şi tocata mărunt, carnea de curcan, usturoiul dat pe razătoarea mică, miezul de pâine (înmuiat în prealabil în lapte, apoi stors foarte bine), busuiocul uscat, pătrunjelul spălat şi tocat mărunt şi două ouă. Potriveşte, bineînţeles, de sare şi piper. Amestecă bine toate ingredientele şi bagă ligheanul în frigider, pentru o jumătate de oră.
Scoate-l apoi şi formează chifteluţele între palme. După ce ai terminat, dă-le prin faina amestecată cu puţină faină, apoi prin restul de ouă bătute şi prin seminţele de în amestecate cu pesmet.
Pune chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi stropeşte-le cu puţin ulei. Bagă-le în cuptor pentru circa 25-30 de minute sau până când se rumenesc.
Dacă vrei poți pregăti un platou cu chiftele, brioșe cu conopidă și cordon bleu de pui.
[ad_2]