duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarCiorbă de fasole verde cu smântână. Cum să pregătești rapid o mâncare...

Ciorbă de fasole verde cu smântână. Cum să pregătești rapid o mâncare gustoasă și sănătoasă

[ad_1]

Delicioasa ciorbă de fasole verde cu smântână este alegerea perfectă în sezonul de vară sau primăvară. Hrănitoare și gustoasă, această ciorbă se face ușor, iar la final ne vom bucura de un preparat culinar irezistibil. Când vine vorba de savuroasa ciorbă de fasole verde, rețetele sunt diverse, iar în funcție de ingredientele folosite, vom face o ciorbă pe placul tuturor celor de la masă. Iată cum să pregătești rapid o mâncare gustoasă și sănătoasă.

Ciorbă de fasole verde cu smântână, un deliciu în sezonul cald

Gustoasă și hrănitoare, ciorba de fasole verde cu smântână este preferata multora dintre noi. Ciorbele românești au o savoare aparte, iar gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Printre ciorbele savuroase și sănătoase se află și cea cu fasole verde și smântână.

Această ciorbă se pregătește acasă foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a obține o mâncare sănătoasă. Mai mult, dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională a bunicii, ciorba va avea un gust aparte și o savoare deosebită.

Pe lângă ciorba de fasole verde cu smântână, putem face în sezonul de primăvară și o ciorbă de urzici sau o mâncare de urzici cu orez. Aceste mâncăruri sunt ușoare și hrănitoare, iar dacă vom pregăti o pâine de casă pufoasă și gustoasă, cu siguranță îi vom impresiona pe cei de la masă.

De asemenea, cei care vor să se bucure de savoarea preparatelor tradiționale ca odinioară pot pregăti și o plăcintă cu varză murată sau o tartă cu brânză sărată, gustoasă și aromată.

Ciorba de fasole verde cu smântână este ideală în sezonul cald, fiind hrănitoare, gustoasă și sănătoasă.

Cum să pregătești acasă cea mai bună ciorbă

Pentru a pregăti acasă o ciorbă de fasole verde cu smântână avem nevoie de 800 g de fasole păstăi, 6 roșii mari sau 800 g de roșii în bulion, 1 țelină, 1 ardei gras, 1 ceapă, 2 morcovi, 4 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 legătură de leuștean, 1 legătură de pătrunjel, 1 lingură de făină, sare, 100 ml de oțet și 600 g de smântână.

Se pregătesc mai întâi păstăile. După ce se spală și se îndepărtează vârfurile, se rup în bucăți mici. Se curăță apoi morcovii și țelina și se taie cubulețe mici. Într-o oală cu apă se pun la fiert morcovii și țelina apoi se adaugă puțină sare. După ce au fiert, se adaugă păstăile de fasole verde.

Între timp se taie roșiile cubulețe și se toacă mărunt. La fel se procedează cu ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Se pune la încins într-o tigaie puțin ulei, apoi se pun la călit ceapa, usturoiul și ardeiul, după care se adaugă o lingură de făină. Când sunt călite suficient, se pun roșiile și smântâna apoi se lasă puțin la clocotit.

Când fasolea verde s-a înmuiat, se adaugă compoziția gustoasă de roșii și smântână, apoi se pune puțin oțet și leușteanul tăiat mărunt. După câteva minute, se pune și pătrunjelul mărunțit.

Când ciorba este gata, se lasă la răcit și se servește împreună cu pâine și un ardei iute. Cu siguranță vom obține cea mai bună ciorbă, gustoasă și aromată.

Ciorba de fasole verde cu smântână este gustoasă și hrănitoare, fiind ideală în sezonul cald. Aceasta se pregătește ușor acasă și avem nevoie de câteva ingrediente pentru o mâncare pe placul tuturor celor de la masă.

Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments