miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăCulinarCiuperci la cuptor cu cașcaval. Cum să îi cucerești pe cei de...

Ciuperci la cuptor cu cașcaval. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un preparat savuros

[ad_1]

Delicioasele ciuperci la cuptor cu cașcaval sunt gustoase, aromate și pe placul multora dintre noi. Acest deliciu este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare delicioasă. Iată cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un preparat savuros.

Ciuperci la cuptor cu cașcaval

Când vine vorba de savuroasele mâncăruri cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la gustoasele ciuperci la tigaie până la cele făcute la cuptor, preparatele sunt irezistibile, sănătoase și au o aromă aparte. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat aromat și cu un aspect deosebit, putem pregăti niște ciuperci la cuptor cu cașcaval.

Acest deliciu se face rapid și cu puține ingrediente, dar rezultatul va fi unul inedit. Ciupercile cu cașcaval sunt ideale și la mesele festive alături de o salată de crudități, de un piure de cartofi sau alături de niște piept de pui fraged și gustos făcut la tigaie.

Doamnele pregătesc pentru sezonul rece și niște ciuperci marinate la borcan și țin cont de câteva secrete din rețeta bunicii pentru ca deliciosul preparat să își mențină proprietățile cât mai mult timp. Ciupercile pot fi folosite și în zacuscă, obținând pentru iarnă o conservă irezistibilă și pe placul tutuor celor de la masă. Ciupercile sunt recomandate și celor care se află la dietă sau care adoptă un stil alimentar echilibrat și sănătos.

Rețeta unui preparat gustos și rafinat

Dacă vrem să pregătim niște ciuperci la cuptor cu cașcaval vom avea nevoie de 600 g de ciuperci, 150 g de cașcaval ras, sare și piper, 2 căței de usturoi, 3 fire de pătrunjel, ulei și suc de lămâie.

Mai întâi se curăță și se spală ciupercile apoi se îndepărtează piciorușele. Se lasă ciupercile la scurs pe un prosop de hârtie, iar între timp se zdrobește usturoiul și se toacă mărunt pătrunjelul. Într-un bol se amestecă foarte bine usturoiul împreună cu sarea, piperul și puțin ulei, apoi se adaugă sucul de lămâie și puțin pătrunjel tocat. Fiecare ciupercă se trece prin această compoziție.

După aceea într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt se așază ciupercile una lângă alta. Deasupra se pune cașcaval ras și puțin pătrunjel tocat mărunt pentru a oferi ciupercilor umplute un plus de savoare. Se pune tava la cuptor și se lasă până când ciupercile capătă o textură moale și cașcavalul se topește complet.

După 20 de minute se scoate tava din cuptor și se lasă ciupercile savuroase la răcit, apoi se iau din tavă și se servesc împreună cu mămăliguță și o friptură delicioasă. Cu siguranță vom obține la final un preparat gustos, aromat și cu un aspect deosebit. Dacă vrem să oferim un plus de savoare, putem umple ciupercile nu doar cu cașcaval, ci și cu bacon, iar la sos putem adăuga și o ceapă tocată mărunt. În zilele de post, putem pregăti niște ciuperci la tigaie gustoase și aromate.

Ciupercile umplute la cuptor sunt delicioase și pot fi pregătite la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments