joi, decembrie 26, 2024
AcasăCulinarClătite cu mere, făcute în doi timpi și trei mișcări – Ieftină...

Clătite cu mere, făcute în doi timpi și trei mișcări – Ieftină și rapidă

[ad_1]

Ce zici de o porţie de clătite cu mere? Se fac rapid. În maxim jumătate de oră ai ceva bun de pus alături de ceai sau cafea. Poţi folosi inclusiv mere mai acrişoare pentru că se compensează cu zahărul din compoziţie şi cu mierea de la servire.

Ai nevoie de câteva mere, un pic de zahăr, puţină faină, nişte ulei şi spor pentru gătit. Reţeta nu e absolut deloc complicată. Uite lista de ingredientele şi modul de preparare:

Ingrediente:

  • 4-5 mere
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr
  • 5 linguri de făină
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare clătite cu mere:

Mai întâi spală şi curăță merele. Apoi dă-le pe răzătoarea mare. După aceea amestecă-le cu restul ingredientelor, ca să obţii o compoziţie omogenă. Toarnă puţin ulei într-o tigaie, iar când se încinge pune 3-4 clătite de mere în ea şi prăjeşte-le pe ambele părţi. Scoate-le pe un prosop absorbant de bucătărie. Le poţi servi simple, cu puţin zahăr pudră amestecat cu scorţişoară. De asemenea, pentru clătite cu mere poţi folosi şi miere de albine.

Tot pentru cafea sau ceai îți recomand și o tavă cu cornuri pufoase cu gem.

Pancakes cu mere

De data aceasta îţi propun o porţie de pancakes cu mere.

Ingrediente:

  • 2 mere tăiate cuburi
  • 2 ouă
  • 40 g zahăr
  • 220 ml lapte
  • 150 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • puțin unt pentru uns tigaia

Mod de preparare:

Mai întâi mixează ouăle cu zahărul. Apoi pune peste ouă: laptele, scorţişoara, coaja de lămâie şi sarea. Omogenizează şi adaugă făina amestecată cu praful de copt. Omogenizează iarăşi.

Spală, curăță şi taie merele în cubuleţe. Unge o tigaie cu puţin unt. Ia câte o jumătate de polonic sau chiar şi mai puţin din compoziţia de clătite, apoi presara în ea, adică direct în tigaie, cubuleţele de mere. Coace aceste pancakes cu mere pe ambele părţi. Se pot servi cu sirop de arţar, topping de miere, sos de caramel şi nu numai.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments