[ad_1]
Dacă vrem să ne răsfățăm dimineața cu un desert aromat și gustos, putem pregăti rapid niște clătite cu mere și iaurt. Acestea sunt sățioase, se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețetele de clătite sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Clătitele cu mere și iaurt au o savoare deosebită, o textură aparte și o aromă pe măsură. Iată cum să pregătești acasă un desert delicios gata în doar câteva minute.
Clătite cu mere și iaurt
Când vine vorba de gustoasele clătite, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la clătitele umplute cu ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu dulceață până la cele umplute cu mere rase și caramelizate, cu brânză sau cu nucă, toate sunt pe placul multora dintre noi. Clătitele pot fi transformate rapid dintr-un desert gustos într-un aperitiv sățios. Clătitele pot fi umplute și cu carne, cu ciuperci sau cu verdețuri aromate.
Clătitele cu mere și iaurt sunt pufoase, gustoase și merg de minune dimineața, la micul dejun alături de o cafea aromată. La fel de bine le putem servi și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert irezistibil. Pe lângă acest desert, putem face și un chec pufos cu mere și scorțișoară. Acesta este gata imediat și avem nevoie de câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru cei care adoră deserturile făcute după rețeta bunicii, ideală este și o prăjitură cu mere și aluat răzuit.
Toate acestea vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de aromele deserturilor de casă. Clătitele cu mere și iaurt merg servite la orice masă și la orice ocazie.
Rețeta cu care vei pregăti un desert perfect
Pentru clătitele cu mere și iaurt vom avea nevoie de 2 mere, 100 g de iaurt grecesc, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, 1 ou, coajă rasă de portocală, praf de copt și scorțișoară.
Mai întâi se spală merele, se curăță de cotoare și se dau prin răzătoarea mică. Merele rase se pun într-un bol, se adaugă zahărul, iaurtul, scorțișoara, coaja rasă de portocală și oul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se lasă la odihnit 5 minute compoziția cremoasă. După aceea se adaugă făina și praful de copt și se amestecă din nou. Se va obține o compoziție cu o consistență ca de smântână.
Într-o tigaie întinsă se pune câte un polonic din compoziția de clătite și se întinde pe toată suprafața tigăii. Se coace clătita pe ambele părți apoi se răstoarnă pe un platou. Se procedează la fel până când sunt gata toate clătitele. Acestea por fi servite simple, cu merele rase coapte și aromate sau pot fi umplute cu ciocolată.
Clătitele cu mere și iaurt sunt ideale de servit la micul dejun, dar și pe timpul zilei, când dorim să ne răsfățăm cu un desert aromat, gustos și sănătos. Clătitele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Acest desert poate fi făcut după diferite rețete, în funcție de gust și de preferințe.
[ad_2]