[ad_1]
Dacă vrem să pregătim un desert savuros în zilele cu restricții alimentare, ideale sunt niște clătite de post cu apă minerală. Acestea sunt ușor de făcut și pot fi umplute cu o dulceață gustoasă și aromată, după preferințe. Clătitele sunt alegerea perfectă în perioada de post, iar dacă sunt făcute cu apă minerală, vor fi pufoase și aerate. Iată rețeta simplă pentru un desert irezistibil.
Clătite de post cu apă minerală
În zilele cu restricții alimentare putem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ușor, gustos și rafinat. Delicioasele clătite de post cu apă minerală sunt alegerea perfectă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Rețeta de clătite fără lapte este gustoasă, iar pentru a obține niște clătite fragede, aromate și pufoase, putem folosi apă minerală, iar pentru umplutură putem alege dulceață, miere și nuci, mere rase cu scorțișoară sau fructe proaspete.
Clătitele pot fi umplute și cu ciocolată sau pot fi făcute cu brânză dulce la cuptor. De asemenea, pot fi făcute cu lapte și cu ou pentru a le oferi un plus de savoare. Clătitele pot fi decorate și cu frișcă sau cu fructe pentru a avea un aspect deosebit.
Pe lângă acest deliciu, putem face pentru iubitorii de deserturi tradiționale și un chec pufos și delicios după rețeta bunicii. Pe placul multora dintre noi este și prăjitura cu gem și aluat răzuit, un desert savuros și aromat. Acest desert este ideal la mesele festive alături de alte prăjituri delicioase. Clătitele de post cu apă minerală sunt ușor de făcut, gustoase și pufoase. Acestea pot fi servite ca atare sau alături de o cafea aromată.
Cum să pregătești rapid un desert savuros
Pentru a pregăti niște clătite de post delicioase vom avea nevoie de 500 ml de apă minerală, 1 linguriță de esență de vanilie, 2 linguri de ulei, 200 g de făină, jumătate de linguriță de sare și 1 lingură de zahăr. Pentru umplut vom folosi dulceață, în funcție de preferințe.
Într-un vas mare se pune apa minerală apoi se adaugă uleiul și esența de vanilie. În alt bol se amestecă făina, zahărul și sarea. Compoziția obținută se pune pestea bolul cu apă minerală și se amestecă folosind un tel pentru a nu se forma cocoloașe în aluat. Se lasă compoziția de clătite la odihnit timp de 30 de minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.
Într-o tigaie întinsă se pune puțin ulei la încins apoi se toarnă câte un polonic de aluat în tigaie. Se rotește tigaia pentru a se uniformiza compoziția, iar când aluatul se rumenește ușor, se întoarce pe partea cealaltă. După ce clătita s-a rumenit pe ambele părți, se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează și cu celelalte clătite până când sunt gata.
La final, delicioasele clătite se vor umple cu dulceață sau cu miere, în funcție de preferințe. Cu siguranță vom obține un desert de post gustos și pe placul tuturor celor de la masă.
Clătitele de post cu apă minerală sunt aromate, pufoase și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.
[ad_2]