[ad_1]
Acesta este un frumos și delicios aperitiv din coji de mini tarte cu mazăre și mentă, realizat cu făină de mazăre verde, o făină fără gluten, mult subestimată, dar cu un subtil și delicios gust de mazăre. Un aperitiv la fel de dulce precum o păstaie de mazăre abia desfăcută, iar menta și lămâia din compoziție vor adăuga un plus foarte interesant de arome proaspete și sublime.
Rețetă de coji mini tarte cu mazăre și mentă
Aluatul din făină de mazăre este un ingredient minune. Spre deosebire de multe alte aluaturi fără gluten, este foarte ușor de lucrat cu el, fară a crăpa sau a se fărâmița, și în plus, îl poți întinde imediat ce este pregătit, fără a fi nevoie să aștepți să se răcească. Merită să investești în cel puțin șase forme mici în formă de barcă (de 8 x 1.5 cm), deși le-ai putea coace și în forme rotunde. Sunt minunate servite cu puțin unt topit deasupra, dar merg de asemenea foarte bine și cu un sos olandez cremos sau cu puțin jeleu proaspăt de mentă. Există ceva la aceste tartine care le fac perfecte pentru o masă festivă.
Pentru aluatul cojilor de mini tarte vei avea nevoie de 150 g de făină de mazăre verde, 1/4 linguriță de praf de copt fără gluten, 50 g de unt nesărat, răcit, 15 g de brânză tare, precum parmezan, pecorino sau o alternativă vegetariană, rasă, piper negru proaspăt măcinat, 1 ou mare bătut. Umplutura de mazăre cu mentă se va prepara din 400 g de mazăre proaspătă, apă clocotită, apă rece cu gheață, 1 ou mare, 2 linguri de iaurt, 1/2 lime, 1 cățel de usturoi, curățat și dat prin răzătoare sau zdrobit, 30g de mentă proaspătă tocată fin, 1 praf de sare, 1 lingură de brânză tare, 25g de unt (sărat sau nesărat – la alegerea ta) topit.
Prepararea cojilor și a umpluturii
Unge cu puțină grăsime la alegere cel puțin 6 forme mici în formă de barcă (8 cm x 1.5 cm). Din cantitățile de mai sus vei obține 24 de bucăți, așa că vei coace în 4 serii dacă nu ai mai multe forme. Preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius și pune o tavă de copt înăuntru pentru a se încinge. Pentru a prepara aluatul, pune făina de mazăre și praful de copt într-un bol mare și freacă untul până nu mai sunt bucățele vizibile. Adaugă brânza și piperul negru. Adaugă oul bătut și amestecă adunând cu mâna aluatul de pe pereții vasului. Durează puțin timp să frămânți, dar în cele din urmă vei obține o bilă de aluat. Pe o suprafață presărată cu făină, întinde un sfert din aluat până la o grosime de 2 mm. Cea mai simplă modalitate este să decupezi cercuri folosind un decupator rotund de 9 cm, să le tai pe jumătate, apoi să presezi semicercurile în formă.
Scoate mazărea din păstăi și pune-o într-un bol. Toarnă apă clocotită peste ea și las-o timp de 30 de secunde până capătă o nuanță de verde strălucitor, apoi va trebui să o scurgi rapid și să o înmoi în apă rece pentru a opri fierberea. Prepară umplutura amestecând oul, iaurtul, coaja și sucul de lime, usturoiul, menta tocată, sarea și cașcavalul rasă. Ia cu linguriță din amestecul de umplutura și pune în formele de aluat, iar apoi adaugă 3 – 5 boabe de mazăre în fiecare. Coace-le timp de 10 -12 minute până când umplutura devine doar puțin solidă iar cojile de mini tarte sunt crocante și ușor rumene. Scoate mini tartele din formele lor și lasă-le să se răcească, apoi repetă procesul cu o nouă serie.
[ad_2]