duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarCum folosești uleiul de cocos pentru gătit? Trucuri de care trebuie să...

Cum folosești uleiul de cocos pentru gătit? Trucuri de care trebuie să ții cont

[ad_1]

Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes pentru gătit! Iată câteva trucuri de care trebuie să ții cont, atunci când incluzi acest ulei în bucătăria ta.

Uleiul de nucă de cocos este unul dintre cele mai populare produse din rutina de înfrumusețare, deoarece poate avea mai multe întrebuințări. Dar beneficiile acestui ulei nu se opresc aici, gama sa de aplicații practice extinzându-se chiar și în alimentație.

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași cu lanț mediu (MCFA), care sunt o sursă de energie pentru ficat. Studiile au arătat, totodată, că uleiul de cocos este util la creșterea producției de colesterol bun. Ca și untul, uleiul de cocos poate fi folosit pentru a găti produse de copt și prăjituri, punctul său de ardere ridicat făcându-l potrivit și pentru prăjit.

Cum folosești uleiul de cocos pentru gătit? Sfaturi utile

Cel mai simplu mod de a găti cu ulei de cocos este să-l folosești la copt. Uleiul de cocos are proprietăți fizice asemănătoare cu untul, așa că se întărește când este răcit și se lichefiază sub influența temperaturilor ridicate. Acest lucru face din uleiul de cocos un înlocuitor ideal pentru untul tradițional din comerț.

Uleiul de cocos poate fi folosit ca uleiul de măsline sau uleiul de floarea soarelui și se integrează frumos în compoziţia unei mari varietăţi de preparate gătite la aragaz.

De asemenea, uleiul de cocos este un ulei stabil datorită conținutului ridicat de grăsimi săturate. Acest lucru îl face o alegere naturală pentru a prepara prăjituri de casă. În același timp, poate fi folosit și pentru prăjit grație punctului său de ardere foarte ridicat.

ulei de cocos într-un recipient și bucăți de nucă de cocos
Uleiul de cocos poate fi folosit ca uleiul de măsline sau uleiul de floarea soarelui și se integrează frumos în compoziţia unei mari varietăţi de preparate gatite la aragaz.

Trucuri de care trebuie să ții cont atunci când folosești ulei de cocos în bucătărie

Primul și cel mai important truc este să alegi un ulei de cocos potrivit. Cel mai bun este uleiul nerafinat, care își păstrează proprietățile și aroma, fapt care îl face să fie ideal în pregătirea unor deserturi delicioase. Totodată, dacă vrei să folosești uleiul de cocos pentru prăjit, este bine să îl alegi pe cel rafinat, care nu dispune de același gust intens.

Uleiul de cocos este un ulei solid, care se topește atunci când este încălzit, asemenea uleiului de palmier. El se transformă în lichid la minim 24 de grade Celsius și poate fi folosit pentru salate, mâncăruri coapte sau prăjite, dar și pentru deserturi.

Pentru a-și păstra proprietățile uimitoare, uleiul de cocos trebuie păstrat la rece. Astfel, el poate fi folosit pentru pregătirea smoothie-urilor, situație în care poate fi utilizat ca atare, fără să fie topit. Poate fi păstrat într-un recipient pentru cuburi de gheață și ținut la rece, pentru a fi inclus cu ușurință în diferite preparate sănătoase.

Prin urmare, uleiul de cocos poate fi folosit și pentru gătit, nu doar pentru înfrumusețare, dacă este ales potrivit criteriilor prezentate.

ulei de cocos într-un recipient și bucăți de nucă de cocos
Uleiul de cocos este un ulei solid, care se topește atunci când este încălzit, asemenea uleiului de palmier.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments