miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăCulinarCum se marinează carnea – Sfaturi în funcție de tipul cărnii

Cum se marinează carnea – Sfaturi în funcție de tipul cărnii

[ad_1]

De pe masa de sărbători nu lipseşte clasica friptură. De curcan, de pui sau de porc, o servim împreună cu un sos şi murături. Cele mai bune fripturi sunt cele care ne ies suculente şi fragede. Dacă nu ştii cum să procedezi, citeşte aici cum se marinează carnea.

Friptura perfectă se obţine doar dacă respecţi cu stricteţe reţeta de marinare. Da, acesta e secretul: marinarea. În general, carnea se marinează 1-2 ore. În unele cazuri însă e bine să o ţii chiar şi 24 de ore, în frigider. Hai să vezi exact cum se marinează carnea, în funcţie de tipul ei.

Ştiai că… marinarea era folosită în trecut drept tehnică pentru conservarea cărnii?

Cum se marinează carnea – Sfaturi pentru gospodine

Când faci marinata, mai întâi amestecă bine toate condimentele cu lichidul şi abia apoi cufundă carnea în el. Asigură-te că marinata acoperă carnea n întregime. Iar dacă ai mai multe bucăţi, o dată la ceva timp, întoarce-le şi pe partea cealaltă.

E bine să marinezi carnea pentru că:

  • va căpăta culoare şi aromă, asta datorită condimentelor;
  • friptura devine suculentă, întrucât carnea absoarbe lichid şi nu se usucă în timpul preparaţii termice;
  • reacţiile din timpul marinării provoacă ruperea fibrelor, astfel carnea devenind mai fragedă;
  • marinada e de două feluri: enzimatica (cu ananas, ghimbir, papaya) şi acidă (vin, oţet, suc de lămâie).

Cum se marinează carnea de porc

Dacă ai o bucată de carne de porc, uite ce sfaturi să pui în aplicare:

  • foloseşte: salvie, cimbru, maghiran, rozmarin;
  • salvia este ideală când vine vorba de carne de porc, pentru că aroma ei contrabalansează grăsimea cărnii;
  • marinarea cărnii de porc se face în bere şi în vin (cel mai des în vin);
  • se foloseşte sare din belşug, ienibahar, piper negru, foi de dafin şi mult usturoi.

Cum se face marinada pentru carne de pui

Sfaturi:

  • încearcă marinarea în iaurt şi condimente (oregano, cimbru, tarhon, busuioc, rozmarin);
  • pentru carnea de pui şi de curcan poţi folosi şi: turmeric, coriandru măcinat, boia dulce, boia iute, scorţişoară măcinată, chimion pudră, piper alb;
  • foloseşte suc de lămâie, ca să frăgezeşti bine carnea şi ca să se şi rumenească frumos.

Dacă vrei să prepari friptură de vită, nu uita să cumperi cimbru şi rozmarin. Iar ca să îi dai o aromă specială, adaugă: coriandru, sos de soia, zahăr brun, 5 spices şi sos Sichuan.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments