[ad_1]
Dacă dorești să savurezi un preparat extrem de aromat, și în același timp foarte accesibil, acest ficat de porc la tigaie suculent, gătit alături de legume crocante în sos brun, este o alternativă demnă de luat în considerare. Preparatul final are un gust iute și ușor dulce, iar textura este una foarte fragedă.
Ficat de porc la tigaie în stil chinezesc
Multe persoane au tendința de a respinge ficatul sau alte organe. Cu toate acestea, ficatul este una dintre cele mai delicioase părți ale animalului. Este utilizat la scară largă în bucătăria chineză datorită texturii sale moi și a capacității de a prelua aromele celorlalte ingrediente cu care este gătit. Este versatil, ieftin, plin de nutrienți și surprinzător de ușor de pregătit. Ficatul de porc este și o sursă excelentă de fier. Fiecare 100 de grame de ficat de porc crud conține aproximativ 20 mg de fier, ceea ce satisface necesarul zilnic pentru adulți. Și este cam 2/3 din necesarul zilnic pentru femeile gravide, care sunt predispuse la a dezvolta anemie.
În continuare vă prezentam o rețetă de ficat de porc chinezesc cu chili verde, așa cum se prepară în China. Este recomandat ca ficatul să fie prăjit foarte puțin timp pentru a-i păstra frăgezimea. Prin urmare, acest preparat este necesar a fi gătit la foc mare sau la temperatură înaltă. Ingredientele și cantitățile de care aveți nevoie sunt 200 grame de ficat de porc, tocat sau tăiat cubulețe, 2 ardei chili verzi feliați, usturoi, ghimbir, sos de soia light, sos de stridii, amidon de porumb, ulei, sare după gust.
Acest preparat se face foarte rapid, la foc iute
Începeți prin a tăia usturoiul și ghimbirul în felii subțiri. Tăiați ficatul de porc în fâșii subțiri sau cubulețe mici, pentru a ajuta la prăjirea rapidă a ficatului și la absorbirea aromelor. Amestecați ficatul cu sare, sos de soia light și amidonul de porumb, și lăsați la marinat timp de aproximativ 10 minute. Încingeți tigaia la foc mare. Adăugați ulei și așteptați până când uleiul devine foarte fierbinte. Prima dată adăugați usturoiul și ghimbirul unduindu-le rapid, mai puțin de un minut, până își eliberează aromele. Adăugați ficatul de porc în tigaie pentru a-l prăji, și amestecați pentru a separa bucățile lipite între ele. Când ficatul este gătit în proporție de aproximativ 70 la sută, (de obicei când observați că ficatul începe să devină mai ferm), îl puteți scoate. Nu vă faceți griji că nu este complet gătit, deoarece îl veți pune la foc din nou mai târziu.
Căliți ardeii chili feliați. Pentru condimentare, adăugați sos de soia light sau sare, dacă este necesar. Adăugați puțină apă și gătiți timp de aproximativ 2-3 minute. Adăugați ficatul de porc înapoi pentru a se îmbiba de aroma ardeiului verde. Adăugați sos de stridii pentru un gust și o aromă suplimentară. Amestecați bine timp de aproximativ 2-3 minute. Nu prea mult, altfel ficatul se va întări foarte repede. Dacă doriți, puteți adăuga mai multă sare sau sos de soia, în funcție de preferințe. Odată ce preparatul de ficat de porc la tigaie este finalizat, serviți cât încă este cald.
[ad_2]