[ad_1]
Dacă vrem să pregătim acasă o garnitură de orez pentru fripturi, trebuie să avem în vedere câteva trucuri culinare din rețeta marilor bucătari. Orezul se poate pregăti în diferite moduri pentru a oferi fripturii mai multă savoare. Iată câteva rețete delicioase și rapide.
Garnitură de orez pentru fripturi
Pentru o friptură delicioasă, fragedă și aromată putem pregăti și o garnitură sățioasă cu orez. Orezul poate fi făcut cu ciuperci, poate fi prăjit și gătit cu omletă și legume, putem face o salată cu orez negru, dar la fel de bine merge și un orez cu un mix de legume.
Rețetele de garnituri sunt diverse, savuroase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Garniturile cu orez pentru fripturile de pui, de porc sau de vită sunt ideale la orice masă și la orice ocazie. La fel de bine putem face ca garnitură și o salată de legume și verdețuri.
Pentru iubitorii de fripturi fragede făcute la cuptor putem pregăti un sos-dulce acrișor aromat, fin și care să completeze perfect savoarea preparatelor cu carne. Pe lista sosurilor perfecte pentru friptură se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale. Friptura făcută la cuptor sau la tigaie se servește cu un sos delicios.
De exemplu, o friptură din carne de vită, pește sau de porc merge perfect cu un sos de piper verde și coniac. Pentru acesta vom avea nevoie de 2 linguri de boabe de piper verde, un vârf de cuțit de sare, o lingură de ulei, o lingură de coniac și 150 ml de smântână.
Atunci când vrem să pregătim pentru cei dragi o friptură gustoasă și aromată putem să o asezonăm și cu o garnitură delicioasă. Fie pregătim o salată asortată, fie optăm pentru un preparat sofisticat și rafinat, care să completeze savoarea unei porții de friptură de porc sau de vită. Ideală este tocana de spanac cu sparanghel. Pentru acest deliciu vom avea nevoie de sparanghel alb, spanac, cartofi, unt, piper negru, nucșoară și sare după gust.
Garniturile de orez sunt delicioase, se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Cum să pregătești garnitura perfectă
Alături de o friptură fragedă și gustoasă putem pregăti o garnitură cu orez și ciuperci. Pentru aceasta vom avea nevoie de 250 g de orez, 250 g de ciuperci, 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei roșu, 900 ml de apă, sare și ulei.
Mai întâi se curăță ceapa și se taie mărunt apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-a călit ceapa se adaugă morcovul dat prin răzătoare, ardeiul roșu tăiat mărunt și ciupercile curățate și tăiate cubulețe sau felii subțiri.
Se lasă totul la călit apoi se adaugă orezul și apa. Se potrivește gustul cu sare și piper și se ornează cu mărar tocat. Această garnitură va completa perfect gustul unei fripturi fragede de porc sau de pui. De asemenea, putem face și un orez prăjit cu omletă și legume sau un orez mexican. Rețetele sunt inedite și la îndemâna oricui.
Garniturile pentru preparatele culinare din carne sunt inedite, savuroase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
[ad_2]