[ad_1]
Multe feluri de mâncare sunt pur și simplu de neconceput fără de ciuperci, din acest motiv, gospodinele pregătesc hribi la borcan în ulei. Cu toții știm că iarna este dificil să găsești hribi în starea lor naturală. Așa că gospodinele se aprovizionează din timp, pregătind cea mai delicioasă conservă pentru sezonul rece al anului.
Trebuie să fii pregătit de faptul că toate ciupercile proaspete se strică destul de repede. Însă, hribii depozitați în borcane se păstrează bine și sunt o bucurie de mâncat nu numai de sărbători, ci și în timpul Postului Mare. Ciupercile în ulei condimentate cu ulei și ceapă sunt extrem de bune. Această conservă poate fi folosită și pentru a pregăti salate și diverse feluri de mâncare.
Hribi la borcan în ulei. Ingredientele necesare pentru a pregăti deliciul pentru iarnă
Pentru a pregăti această conservă pentru sezonul rece vei avea nevoie de 700 gr de ciuperci, 1 l de apă, 1 lingură de sare și una de zahăr. De asemenea, multe dintre gospodine pregătesc această conservă folosind 2 linguri de oțet de masă 9% sau 4 linguri de oțet de cidru de mere.
Pentru a pregăti cea mai aromată conservă vei avea nevoie de 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper, mărar proaspăt și 1/2 linguriță de semințe de mărar. De asemenea, trebuie să folosești și o linguriță de ulei vegetal.
Întâi de toate se spală bine ciupercile sub jet de apă rece. Dacă hribii sunt mici, puteți să-i lăsați întregi, dacă sunt mari, tăiați-i în bucăți. Apoi se pregătește marinata pentru hribi. Umplem un litru de apă într-un vas emailat sau într-o cratiță, punem o frunză de dafin, piper negru, un buchet mic de mărar proaspăt și adăugăm o jumătate de linguriță de semințe de mărar. Este bine să știi că niciun alt condiment nu poate da ciupercilor marinate un parfum minunat.
Este important ca atunci când marinata dă în clocot să adaugi imediat două linguri de zahăr fără adaos, o lingură mare de sare și oțetul. Puneți hribii în marinata clocotită. Iar când lichidul dă din nou în clocot, fierbeți hribii timp de 20 de minute.
Cum să sigilezi suficient de bine borcanul pentru a fi depozitat în cămară. Sfaturile gospodinelor
Din moment ce hribii au fiert scurgeți lichidul și puneți ciupercile murate în borcanul destul de bine închis. Adăugați o linguriță de ulei vegetal și acoperiți cu un capac de capron filetat sau cu un capac metalic reutilizabil. Bineînțeles, oala și capacul trebuie să fie curate.
În doar câțiva pași ciupercile murate cu fierbere rapidă sunt gata. Multe gospodine își lasă un borcan de o jumătate de litru cu 700 g de hribi, dens ambalate, doar pentru degustare. Când ciupercile delicioase se răcesc, le punem în frigider.
Înainte de servire, hribii la borcan în ulei trebuie decorați cu inele de ceapă tocată, fiind asezonate cu ulei vegetal. Aceste ciuperci pot fi mâncate alături de o delicioasă prăjire de cartofi alături de chișcă și cu varză călită. Hribii în ulei se păstrează bine la frigider timp de câteva săptămâni, dar de obicei se consumă mult mai devreme deoarece sunt mult prea buni.
[ad_2]