[ad_1]
La Iași, un proprietar va investi aproximativ jumătate milion de lei în două puncte de atracție! Întreg orașul va ajunge aici. Ministerul Educației a aprobat construirea unui „Centru de valorificare economică a micro-producției agricole și veterinare” la Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Suma obținută este de 75.000 de lei. Pentru aceeași instituție ministerul a finanțat și construirea „Liniei de vinificație și depozit de fructe”, suma obținută fiind de 330.000 de lei
Un proprietar din Iași va investi aproximativ jumătate de milion lei în două puncte de atracție! Întreg orașul va ajunge aici. Ministerul Educației a aprobat construirea unui „Centru de valorificare economică a micro-producției agricole și veterinare” la Universitatea pentru Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Suma obținută este de 75.000 de lei. Pentru aceeași instituție, ministerul a finanțat și construirea „Liniei de vinificație și depozit de fructe”, fiind obținută suma de 330.000 de lei. De reamintit că, din 2019, USV Iași lucrează pentru a prezenta cele mai bune produse tradiționale din Iași în propriul magazin, cu alimente naturale și ieftine!
„Lucrăm la proiectarea unui magazin alimentar pentru prezentarea și vânzarea produselor proprii din fermele universității, din atelierele de micro-producție, fiind un cadru, sperăm noi, foarte apreciat, atât de adulți, cât și de copii”, arăta prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rector la USVIași
La Iași, în zona Copou, un proprietar va investi aproximativ jumătate de milion de lei în două puncte de atracție
De detaliat că instituția va deschide un magazin în care vor fi comercializate produse tradiționale, fructe, legume, flori, răsaduri de legume, pomi și viță-de-vie, toate provenite din fermele proprii, dar și produse alimentare procesate. Acesta va fi amplasat în zona Campusului USV Iași pentru prezentarea și vânzarea produselor tradiționale proprii, obținute în ferme și atelierele de microproducție (patiserie, panificație, lactate, preparate din carne, sucuri, bere, vin etc.) ale universității.
„Totul va fi situat într-un cadru superb, amenajat cu plante ornamentale, flori, vegetație, locuri de parcare, care sperăm să fie apreciat de toți cei care ne vor vizita. Va fi nu numai un punct de desfacere, dar și un spațiu de relaxare pentru adulți și copii, un loc unde toți cei interesați vor putea afla lucruri interesante despre domeniul agronomiei, vor putea face cunoștință cu cei care au lucrat la obținerea acestor produse, adică studenții, și unde vor descoperi că cercetarea și producția de la USV Iași chiar au gust! Și încă unul foarte bun!”, mai reliefa prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu.
În luna septembrie 2019, Universitatea de Științele Vieții a inaugurat o clădire nouă destinată specializărilor din industria alimentară „Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole”
În acest magazin vor fi comercializate produse tradiționale alimentare, naturale și ieftine, obținute din materii prime provenite din fermele proprii. În luna septembrie 2019, Universitatea de Științele Vieții a inaugurat o clădire nouă destinată specializărilor din industria alimentară „Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole”, „Protecția Consumatorului” și „Mediu, Control și Expertiza Produselor Alimentare”. Aici, studenții acestor specializări vor face practică în șase ateliere de microproducție pentru prelucrare lapte, prelucrare carne, carmangerie, patiserie, panificație și procesare bere. În urma activităților desfășurate în fermele și atelierele de micro-producție ale facultăților de Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Medicină Veterinară, studenții și cadrele didactice obțin diverse produse, cum ar fi preparate din carne, lactate, produse de panificație, legume, fructe, vin, dar și răsaduri, puieți sau viță-de-vie.
Toate aceste produse tradiționale „made by USV Iași” vor fi comercializate în zona Copou după o investiție de aproximativ jumătate de milion de lei în două puncte de atracție.
[ad_2]