duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarMâncare de post rapidă din cartofi. Două rețete simple pe care trebuie...

Mâncare de post rapidă din cartofi. Două rețete simple pe care trebuie să le încerci

[ad_1]

Vrei să prepari o mâncare de post rapidă din cartofi? Ei bine, în continuare, îți prezentăm două rețete simple pe care trebuie să le încerci numaidecât.

Toate persoanele care aleg se țină post își pun întrebarea: „Ce mai gătesc astăzi?”. Tocmai de aceea, noi îți venim în ajutor. În articolul de astăzi ți-am pregătit o rețetă de chifteluțe din cartofi și o mâncare de cartofi și castraveți murați, care te vor face să te lingi pe degete.

Chiar dacă nu conțin carne, aceste preparate sunt incredibil de gustoase și de simplu de preparat.

Spor la gătit!

Mâncare de post rapidă: Chifteluțe din cartofi

Pentru chifteluțele din cartofi ai nevoie de: un kilogram de cartofi, o legătură de ceapă verde, doi căței de usturoi, sare, piper, un morcov, mărar, pătrunjel, 200 de grame de pesmet și ulei pentru prăjit.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli bine cartofii și morcovii. Pune-i la fiert întregi, într-o oală cu apă și sare. Lasă-i la fiert până când se înmoaie foarte bine.

După ce au fiert, scurge apa și lasă legumele să se răcească. Curăță de coajă cartofii și morcovii și pasează-i bine cu ajutorul unei ustensile pentru piure sau cu furculița.

Toacă ceapa, usturoiul și verdețurile mărunt, apoi adaugă-le peste piureul de cartofi și morcovi. Pune sare și piper și amestecă. Modelează chifteluțele în mână după bunul plac, apoi tăvălește-le prin pesmet sau făină. Pune-le la prăjit în ulei încins, până când au căpătat o crustă aurie.

Poți pune chifteluțele și la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să se coacă 15 minute, apoi savurează-le alături de un sos preferat.

Poftă bună!

chifteluțe din cartofi
Toacă ceapa, usturoiul și verdețurile mărunt, apoi adaugă-le peste piureul de cartofi și morcovi. Pune sare și piper și amestecă. Modelează chifteluțele în mână după bunul plac, apoi tăvălește-le prin pesmet sau făină. Pune-le la prăjit în ulei încins, până când au căpătat o crustă aurie.

Mâncare de cartofi și castraveți murați

Pentru această rețetă simplă și delicioasă ai nevoie de: trei castraveți murați, o ceapă mare, două linguri de suc de roșii, patru linguri de ulei de floarea-soarelui, mărar, sare și piper după gust.

Pasul cu numărul unu în prepararea acestei rețete este să cureți cartofii. Spală-i bine, apoi taie-i felii și adaugă-i într-un bol cu apă.

Curăță, apoi, ceapa, spal-o și toac-o mărunt. Pune uleiul de floarea soarelui într-un ceaun sau într-o tigaie, lasă-l să se încingă, apoi pune la prăjit cartofii scurși și ceapa tocată. Vasul se lasă pe aragaz la foc mediu.

Între timp, taie castraveții în felii rotunde. În momentul în care feliile de cartofi devin rumene și se înmoaie, pune feliile de castraveți murați, sucul de roșii și mărarul. Asezonează totul cu sare și piper după gust.

Adaugă în tigaie puțină apă, acoperă mâncarea și lasă totul la foc mic, până când cartofii sunt bine fierți, iar gusturile se întrepătrund.

Poftă bună!

mâncărică din cartofi
Pentru această rețetă simplă și delicioasă ai nevoie de: trei castraveți murați, o ceapă mare, două linguri de suc de roșii, patru linguri de ulei de floarea-soarelui, mărar, sare și piper după gust.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments