[ad_1]
Astăzi există tot mai multe rețete de mâncăruri de post fără ulei. Perioada postului nu este doar un timp pentru curățirea spirituală, ci și pentru curățarea fizică. Pentru cei care nu urmează postul foarte strict, este permis să gătească feluri de mâncare cu o cantitate mică de ulei vegetal.
Mulți oameni își fac griji că în perioada postului vor fi nevoiți să mănânce preparate fără gust. Însă acest lucru nu este în întregime adevărat, deoarece astăzi există pur și simplu un număr imens de mare de rețete de post ușor de gătit care nu necesită adăugarea de ulei vegetal. Astfel de feluri de mâncare sunt extrem de sănătoase iar fără ulei se dovedesc a fi destul de satisfăcătoare datorită cărora, respectând postul, puteți scăpa și de câteva kilograme în plus. Pentru a reuși această performanță, în primul rând, trebuie să utilizați în mod activ legume proaspete, fructe și verdeață. De asemenea, pentru a diversifica felurile de mâncare de post este bine să includeți mai des în meniu smoothie-uri, mousse-uri și salate. În selecția noastră de rețete pentru mâncăruri fără carne și fără ulei, există opțiuni interesante pentru a face salate din dovlecei și caise, din castraveți și din ridichi. Cu siguranță în perioada postului ar trebui să omiți din meniu ciorbițele de pui și cele din carne de miel. Acasă, alimentele slabe sunt în mare parte coapte pe abur sau în cuptor. Gospodinele recomandă să pregătiți o rețetă fără carne și fără ulei numită mere umplute la cuptor, făcută cu gem de caise, cireșe și nucșoară.
Mâncăruri de post fără ulei. Ce alimente poți folosi pentru a pregăti mese delicioase pentru întreaga familie
În post, ar trebui să acordați mai multă atenție cerealelor și, pe lângă hrișcă obișnuită, orez, fulgi de ovăz, mei, includeți în meniu mâncăruri din bulgur, quinoa, linte, fasole și porumb. Nu uita de deserturi. Da, în acest moment în bucătărie nu va mai exista o prăjitură, produse de patiserie luxuriante, budinci și torturi cu glazură de ciocolată albă, a căror rețetă conține de obicei ouă, smântână și alte ingrediente „interzise”. Dar gospodinele care cunosc rețete de mâncăruri delicioase fără carne și fără ulei cunosc cum se pregătesc prăjiturile vegetariene și înghețata, raffaello de morcovi, dulceață de mere, dulceață de dovleac și alte deserturi.
De cele mai multe ori, gospodinele când nu au idei interesante pentru a pregăti mâncăruri de post delicioase gătesc hrișcă cu ciuperci fierte în oale. Pentru toate gospodinele gătitul în oale nu este doar foarte convenabil, ci și delicios, deoarece astfel de feluri de mâncare vor rămâne calde mult mai mult timp. Acest fapt este extrem de convenabil atunci când rudele nu au timp să ajungă la timp la cină. Astfel, va fi suficient doar să lăsați oalele din cuptor oprite.
Se obține hrișcă incredibil de gustoasă, fragedă, satisfăcătoare și parfumată cu morcovi, ciuperci și ceapă prăjită. Acesta este felul de mâncare perfect pentru cei care respectă cu strictețe postul, deoarece nu necesită utilizarea uleiului vegetal.
Ingredientele necesare pentru un deliciu extraordinar. Cum se pregătește mâncarea în oale
Pentru a pregăti acest fel de mâncare extrem de delicios vei avea nevoie 2 linguri de apă, însă aceasta ar trebui să fie rece. De asemenea, vei avea nevoie de un morcov mic, 500 g champignon proaspete, două cepe aromate de casă, hrişcă și de puțină sare, pentru gust.
În primul rând, toate gospodinele pregătesc ciupercile. Acestea se spală foarte bine și se tăie în farfurii mici. După care, acestea curăță morcovii,se spală și se toacă pe o răzătoarea grosieră, ulterior se taie ceapa cubulețe mici. Este bine să știi că aceste alimente nu sunt interzise atunci când suferi de gonartroză.
Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite se pune o tigaie pe aragaz, o încălzim bine, prăjim ușor morcovii, ceapa și ciupercile. Nu trebuie să adăugați ulei, deoarece ciupercile vor elibera rapid sucul, dar trebuie să aveți grijă să nu ardeți ceapa.
Cât timp trebuie să ții oalele în cuptor. De ce este important să speli hrișca în mai multe ape
În timp ce legumele sunt prăjite, gospodinele se apucă de pregătit hrișca. Pentru a obține o mâncare delicioasă este bine să clătiți bine hrișca cu apă rece de mai multe ori până când apa iese perfect curată.
Imediat ce legumele sunt gata, pentru a le prăji ai nevoie de aproximativ 10 minute, amestecă-le cu hrișca spălată, asezonează-le ușor cu sare și aranjează-le în vasele pregătite, in timp ce turnăm toată zeama pe care o eliberează ciupercile. Și apoi turnați apă plată în oale, deoarece hrișca cu legume trebuie acoperită complet cu lichid. După care punem vasele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, la aceeași temperatură ca și atunci când vrei să coci o pâine, și lăsăm exact o oră. Acest timp este suficient pentru a pregăti cea mai aromată hrișcă în oale.
Hrișcă macră cu ciuperci în oale este una dintre cele mai delicioase dintre mâncăruri de post fără ulei. Din moment ce aceasta este gata, ea poate fi servită la masă. Cantitatea de ingrediente este concepută pentru două porții, așa că dacă oaspeții sunt așteptați la cină, ar trebui să țineți cont de acest lucru.
[ad_2]