[ad_1]
În zilele cu restricții alimentare putem pregăti niște mâncăruri de post la cuptor. Acestea se fac rapid, sunt sănătoase, sățioase și avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă. Iată câteva rețete simple și gustoase.
Mâncăruri de post la cuptor
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu preparate sănătoase și gustoase în perioadele cu restricții alimentare, putem face niște mâncăruri de post la cuptor. Acestea au o savoare aparte și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.
Mâncărurile de post făcute la cuptor sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.Pe lista bucatelor delicioase de post se află musacaua de vinete, sarmalele de post mănăstirești, cartofii făcuți la cuptor cu verdețuri proaspete, chifteluțele de soia, mâncărica de ciuperci și multe alte preparate savuroase.
Când vine vorba de mâncărurile de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Apreciate în zilele cu restricții alimentare sunt și deserturile de post. Putem face pentru cei dragi o prăjitură negresă cu vișine, care le va aminti tuturor de vremea copilăriei. La fel de bine putem face rapid și un chec pufos și gustos.
Rețete de post care îți încântă papilele gustative
Pe lista mâncărurilor de post adorate de mulți dintre noi se află musacaua de post cu vinete. Pentru aceasta vom avea nevoie de 3 vinete, 5 cartofi, 3 dovlecei, 4 ardei, 6 roșii, sare și piper după gust, o căpățână de usturoi, 5 linguri de ulei, o legătură de pătrunjel, 3 frunze de busuioc, 2 linguri de pesmet și 30 g de margarină.
Mai întâi se pregătesc cartofii pentru musaca. Se spală și se pun la fiert cu tot cu coajă într-o oală cu apă și sare. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă la răcit apoi se curăță. După aceea se spală vinetele și se curăță apoi se taie în rondele potrivite și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei încins. Când sunt gata se scot la scurs pe o sită sau pe niște prosoape de hârtie. Ulterior, se taie cartofii fierți tot în formă de rondele, apoi roșiile. Usturoiul se curăță și se feliază, apoi se curăță ardeii de sâmburi și cotoare și se taie rondele.
Se unge o tavă cu margarină și pesmet și se aranjează legumele intercalat. Se pune musacaua la cuptor și se lasă până când legumele se rumenesc ușor. Când este gata se scoate musacaua de vinete și cartofi din cuptor și se ornează cu pătrunjel proaspăt și busuioc verde.
Această rețetă este pe placul multora din noi și este ideală în zilele de post. Alte mâncăruri perfecte de servit în zilele cu restricții alimentare sunt rondelele de dovlecei la cuptor, sarmalele de post, mâncărica de ciuperci, tocana de legume, salata de cartofi cu morcov și ceapă, chifteluțele de soia și multe altele.
Când vine vorba de mâncărurile de post, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Preparatele de post sunt gustoase, sănătoase și sățioase. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, însă rezultatul este pe măsura așteptărilor. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare ale marilor bucătari, vom obține niște mâncăruri delicioase.
[ad_2]