[ad_1]
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert savuros, care să ne amintească de vremea copilăriei, putem pregăti o negresă cu ciocolată. Aceasta are o textură fină și aerată, iar gustul este irezistibil pentru toți cei de la masă. Iată un desert pufos și aromat făcut după rețeta bunicii.
Negresă cu ciocolată
Când vine vorba de desert, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. De la gustoasele fursecuri de casă, turtă dulce, prăjituri și plăcinte până la cornulețe fragede cu unt și dulceață sau la biscuiții de casă aromați, toate sunt pe placul multora dintre noi.
Pentru iubitorii de deserturi pufoase, aromate și fine, ideală este prăjitura negresă cu ciocolată. Aceasta are o textură aparte și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Negresa cu ciocolată este delicioasă, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Negresa poate fi făcută cu nucă, cu alune, cu stafide și cacao, dar și cu ciocolată. Prăjitura poate fi ornată și cu glazură de ciocolată, fulgi de cocos sau cremă de ciocolată neagră. Pe lângă acest deliciu, putem să pregătim pentru cei de la masă și un chec cu mere și scorțișoară.
Checul cu mere este aromat, parfumat, gustos și ideal de servit la orice masă și la orice ocazie. Acest desert merge de minune și dimineața, la micul dejun alături de o cafea gustoasă. Negresa cu ciocolată este adorată de mulți dintre noi și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.
Rețeta cu care vei pregăti o prăjitură delicioasă
Pentru negresa cu ciocolată vom avea nevoie de 200 g de ciocolată, 125 g de unt, 280 g de zahăr, 1 linguriță de extract de vanilie, 2 ouă, 100 g de făină și 2 linguri de cacao.
Se rupe ciocolata în bucăți și se pune într-un castron termorezistent. Se topește ciocolata pe baie de aburi apoi se lasă ciocolata la răcit. După aceea se pune untul într-un bol și se mixează până devine cremos apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie și se amestecă din nou.
Se adaugă după aceea ouăle împreună cu făina și cacao. Se adaugă ciocolata topită și se amestecă bine. Se mai pun și câteva bucăți de ciocolată în compoziție apoi se toarnă în tava de copt. Se coace negresa timp de 30 de minute, iar când este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Putem orna negresa cu fulgi de ciocolată sau cu un sos de ciocolată. La fel de bine putem lăsa delicioasa prăjitură simplă, fără decor, însă gustul îi va cuceri cu siguranță pe cei de la masă.
Negresa cu ciocolată este delicioasă, se face rapid și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după gust și preferințe. Negresa poate fi făcută cu cacao, cu nucă și stafide, cu glazură de ciocolată sau cu fulgi de cocos. Putem pune în compoziția de blat și fructe proaspete sau congelate, iar desertul va avea un plus de savoare.
[ad_2]