[ad_1]
Vă prezentăm o rețetă de prăjitură ce se poate pregăti foarte ușor acasă, un desert cu adevărat spectaculos. Obțineți și dumneavoastră prăjitura care a înnebunit planeta, o prăjitură aromată, fină de se topește în gură. Cu siguranță toată familia o va adora!
Combinația dintre blatul de ciocolată cu crema fină de unt și blatul de nucă este un succes garantat. Nici un oaspete nu va pleca de la dumneavoastră fără rețeta acestui deliciu spectaculos.
Instrucțiuni de preparare a prăjiturii
Pentru a putea realiza prăjitura care a înnebunit planeta va trebui să urmărim câțiva pași foarte importanți.
În primul rând, pentru primul blat vom avea nevoie de 6 ouă, 200 g zahăr, 4 linguri de apă fierbinte, 150 g făină, 1 lingură praf de copt, 2 linguri de cacao.
Pentru al doilea blat vom folosi 5 albușuri de ou, 160 g zahăr, 3 linguri de făină și 250 g miez de nucă.
Prima cremă se realizează doar din 5 gălbenușuri de ou, 200 g zahăr și 300 g unt.
A doua cremă va necesita 350 ml lapte, 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie, 3 linguri zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat.
Glazura se face foarte simplu, din doar trei ingrediente: 100 g ciocolată cu lapte, 25 g unt, 2 linguri de lapte.
Cum se prepară cel mai râvnit desert
Iar acum, vom prezenta în continuare pașii pentru a putea realiza prăjitura care a înnebunit planeta.
Pentru primul blat, mixați ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adăugați apa clocotită, apoi amestecul de faină, cacao, praf de copt și mixați. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (25 x 30cm) tapetată cu hârtie de copt.
Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt, îl lăsați să se răcească și apoi îl tăiați în două.
Pentru al doilea blat mixați albușurile spumă tare, adăugați zahărul, apoi adăugați și făina, miezul de nucă prăjit și tocat și amestecați bine cu un tel. Puneți compoziția în aceeași tavă cu dimensiunea (25 x 30cm), tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C aproximativ 20-25 de minute.
Pentru prepararea primei creme, mixați gălbenușurile cu zahărul (pentru o cremă mai fină, puteți pune zahăr pudră). Puneți amestecul pe baia de aburi și amestecați continuu până se obține o cremă fină, pe care o lăsați să se răcească. Apoi mixați spumă untul și în el puneți pe rând câte o lingură din crema de gălbenușuri.
Pentru cea de-a doua cremă, într-o cratiță adăugați laptele, budinca de vanilie, zahărul, zahărul vanilat și amestecați. Puneți la foc mic și fierbeți budinca de vanilie până se îngroașă. Luați crema de pe foc și lăsați să se răcească. Apoi amestecați crema 1 cu crema 2.
Asamblați prăjitura pe un platou într-o formă cu dimensiunea (25x34cm). Puneți o foaie din blat 1, distribuiți 1/2 din cremă și urmează blat 2 întreg. Distribuiți crema rămasă și puneți a doua foaie de blat 1. Dați prăjitura la rece până preparați glazura.
Pentru a face glazura este necesar să puneți ciocolata mărunțită, untul și laptele într-un bol. Dați la cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute până se topește. Apoi lăsați 1 minut la răcit și puneți peste prăjitură. Nivelați bine glazura și dați prăjitura la rece pentru minim 6 ore.
Deși numele poate părea extravagant, prajitura care a înnebunit planeta cucerește de la prima înghițitură și este foarte ușor de preparat.
[ad_2]