duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarPrăjitură cu cireșe și mascarpone. Rețeta cu care îi vei cuceri pe...

Prăjitură cu cireșe și mascarpone. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

[ad_1]

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert gustos, rafinat și cremos, ideală este o prăjitură cu cireșe și mascarpone. Aceasta este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte delicii. Prăjitura cu cireșe și mascarpone are o savoare aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Prăjitură cu cireșe și mascarpone

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, spectaculoase și rafinate. Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri cu un preparat irezistibil, putem face acasă o prăjitură cu cireșe și mascarpone. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură aromată.

Pe lângă acest desert, putem pregăti la zi de sărbătoare și nu numai o prăjitură cu afine și bezea, rafinată și cu un aspect deosebit. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute după rețeta bunicii, ideală este o prăjitură cu mere. Aceasta poate fi făcută și de post în zilele cu restricții alimentare.

Prăjitura cu cireșe și mascarpone este delicioasă, aromată, cremoasă și ușor de pregătit, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și câteva arome inedite, vom obține un desert încântător.

Rețeta cu care vei obține prăjitura perfectă

Pentru delicioasa prăjtură cu cireșe și mascarpone vom avea nevoie de 6 ouă, 150 g de zahăr, 200 g de făină, 50 ml de ulei, 1 pliculeț de praf de copt, 50 g de cacao, 300 g de cireșe fără sâmburi, ingrediente necesare pentru blat. Pentru gustoasa cremă vom folosi 500 g de mascarpone, 200 ml de smântână pentru frișcă, 100 g de zahăr pudră și esență de vanilie, iar pentru topping vom avea nevoie de 50 g de ciocolată rasă.

Mai întâi se pregătește blatul pentru prăjitură. Se separă gălbenușurile de albușuri apoi se mixează gălbenușurile împreună cu uleiul până când se formează o cremă fină. Separat se mixează albușurile cu un praf de sare peste care se adaugă zahărul și se amestecă până când se obține o bezea fină. Peste bezea se adaugă compoziția spumoasă de gălbenușuri apoi se amestecă foarte bine. Într-un castron mare se amestecă făina cu praful de copt apoi se toarnă în amestecul de ouă. Această compoziție de aluat se împarte în două, astfel că o parte rămâne galbenă, iar cealaltă se amestecă cu cacao.

După aceea se spală și se curăță cireșele de sâmburi apoi se lasă la scurs. Într-un vas se pun cireșele amestecate cu o lingură de făină. Ulterior se tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt apoi se toarnă blatul de cacao, urmat de un strat de cireșe și de un strat de compoziție galbenă. Se pune prăjtura la cuptor pentru 30 de minute apoi se verifică dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea.

Următorul pas constă în prepararea cremei de mascarpone. Brânza mascarpone se mixează foarte bine împreună cu zahărul pudră apoi se toarnă smântâna și esența de vanilie. Crema obținută se pune la frigider pentru câteva ore. După ce blatul a fost scos din cuptor și s-a răcit, se întinde crema de mascarpone și frișcă. Delicioasa prăjitură se decorează la final cu ciocolată rasă. Cu siguranță, vom obține un desert irezistibil.

Prăjitura cu cireșe și mascarpone are o savoare aparte, este rafinată și cremoasă, fiind ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert este pe placul multora, se face rapid și cu câteva ingrediente.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments