marți, noiembrie 19, 2024
AcasăCulinarPrăjitură cu gutui, un desert irezistibil. Rețeta simplă a bunicii pentru o...

Prăjitură cu gutui, un desert irezistibil. Rețeta simplă a bunicii pentru o prăjitură perfectă

[ad_1]

Delicioasa prăjitură cu gutui este un desert irezistibil, adorat de cei mari și mici. Aceasta este aromată, pufoasă și ideală de servit la orice ocazie. Prăjitura cu gutui este vedeta sezonului de toamnă, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare, succesul va fi garantat. Iată rețeta simplă a bunicii pentru o prăjitură perfectă.

Prăjitură cu gutui, un desert irezistibil

Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate, pufoase și cu un aspect deosebit. Pe placul multora dintre noi este prăjitura cu gutui. Aceasta este nelipsită de la masă în special toamna, când gutuile sunt coapte și aromate, perfecte de gătit în diferite moduri.

Prăjitura cu gutui se face raid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă. Pe lângă acest desert, putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu măr, cu blat pufos și scorțișoară.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, putem face o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta este pufoasă, aromată, iar pentru un aspect rafnat putem să o glasăm în sos de ciocolată.

Cum să pregătești acasă desertul perfect

Pentru o prăjitură cu gutui vom avea nevoie de 2 gutui, 1 linguriță de scorțișoară, 1 cubuleț de unt, 3 ouă, 150 g de zahăr, 1 pliculeț de praf de copt, 1 limgură de ulei, coajă rasă de lămâie și 200 g de făină.

Mai întâi se spală gutuile, se curăță și se taie cubulețe. După aceea se încinge tigaia, se topește untul și se pune zahărul la caramelizat. Se pun gutuile peste zahărul caramelizat și se adaugă un pic de scorțișoară. Se lasă gutuile la călit până când capătă o textură moale.

Se unge o tavă cu ulei apoi se tapetează cu hârtie de copt. Într-un bol se bat spumă ouăle împreună cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și coaja rasă de lămâie. După ce se omogenizează toate ingredientele se încorporează praful de copt și făina, apoi gutuile caramelizate. Se toarnă compoziția obținută în tavă și se nivelează. Se pune tava la cuptor pentru a se rumeni prăjitura aromată. Se poate verifica dacă blatul este copt suficient, aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate tava din cuptor, se lasă prăjitura la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează pentru a fi servită.

Prăjitura cu gutui este aromată, gustoasă și ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Această prăjitură este pe placul multora dintre noi, amintind de copilărie și de rețetele bunicii. Când vine vorba de rețetele de desert, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Prăjitura cu gutui este nelipsită de la masă în sezonul de toamnă, dar poate fi pregătită oricând, atunci când vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un adevărat deliciu. Acest desert poate fi făcut și la mesele festive, iar rețeta poate fi adaptată după preferințe. Prăjitura cu gutui poate fi făcută cu gutui caramelizate, cu gutui călite sau cu un blat însiropat și pufos.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments