[ad_1]
Cea mai delicioasă prăjitură cu mere şi biscuiţi se prepară fără coacere şi cere maxim o oră din timpul tău. După ce ai făcut-o, trebuie să o bagi în frigider, ca să se răcească. În acele ore, sucul de mere pătrunde în biscuiţi şi le dă aroma perfectă de sirop de toamnă.
Ingredientele pentru reţetă le are, cu siguranţă, orice gospodină în casă. Această prăjitură cu mere şi biscuiţi e perfectă de pregătit pentru weekend, pentru când se anunţă musafiri, dar şi ca să-ţi îndulceşti serile lungi de toamnă. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare. Spor la treabă!
Ingrediente:
- 1 kg mere
- 2 cutii de biscuiţi Petit Beurre (biscuiţi cu unt, 400 g în total)
- 500 ml lapte
- 3 linguri de gris
- 200 gr zahăr
- 300 ml de smântână dulce sau frișcă
- 1 plic budincă de vanilie
- scorţişoară
- cacao sau ciocolată rasă (pentru decorare)
Mod de preparare prăjitură cu mere și biscuiți:
Spală, curăță şi dă pe răzătoare merele. Apoi pune-la foc mic, împreună cu scorţişoara, zahărul şi grisul. Trebuie să le laşi pe foc în jur de 10 minute, cât să se înmoaie puţin. Între timp amestecă plicul de budincă de vanilie cu laptele, tot la foc mic, într-un ibric. E gata când s-a îngroşat şi are o consistenţă un pic mai groasă decât smântâna.
Toarnă budinca peste mere, amestecă şi lasă la foc mic. După 10 minute poţi stinge flacăra.
Asamblare:
Pune un rând de biscuiţi într-o tavă de chec cu pereţi mai înalţi, un rând de mere, iar un rând de biscuiţi şi tot aşa până la final. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiţi. Lasă prăjitura să se răcească de tot, întâi la temperatura camerei, apoi în frigider. A doua zi decorează această prăjitură cu mere şi biscuiți cu frişcă făcută în casă şi cu cacao sau ciocolată dată pe răzătoare.
Dacă vrei și altă rețetă, își recomand prăjitura cu mere cu foi.
[ad_2]