[ad_1]
Atunci când vrem să pregătim rapid un desert de casă, ideală este delicioasa prăjitură de post cu vișine. Pufoasă și aromată, aceasta este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente. În zilele de post, ne putem bucura de gustul unei prăjituri savuroase. Iată rețeta unui desert gustos și aromat.
Cea mai bună prăjitură de post cu vișine
Când vine vorba de gustoasele prăjituri făcute acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Fie că sunt făcute cu un aluat fraged de post, fie după rețeta tradițională a bunicii, prăjiturile de post sunt gustoase și sănătoase.
Chiar și în zilele cu restricții alimentare ne putem bucura de un desert spectaculos și irezistibil. Putem pregăti ușor și rapid câteva mini tarte cu fructe sau o delicioasă prăjitură cu aluat răzuit. Dacă vrem să readucem la masă aromele copilăriei atunci ideală este rețeta de faguri pufoși cu dulceață sau rețeta pentru fursecuri fragede de casă.
Pe lângă spectaculoasele prăjituri festive de casă, îi putem impresiona pe cei de la masă cu un chec aperitiv de post sau cu câteva rulade aperitiv de post. Când vine vorba de bucatele alese, preferatele tuturor sunt sarmalele de post mănăstirești, gustoase și făcute după rețeta de odinioară.
Prăjitura de post cu vișine este pe placul tuturor și se face foarte ușor acasă. Gustul dulce-acrișor și aromele inedite fac din această prăjitură un deliciu culinar de neuitat pentru cei de la masă.
Cum să pregătești rapid un desert aromat și gustos
Pentru a pregăti o delicioasă prăjitură de post avem nevoie de câteva ingrediente pentru un aluat pufos și de câteva ingrediente pentru umplutură. Pentru aluat vom folosi 300 g de făină de calitate, 50 g de unt, 100 g de zahăr, 1 linguriță de praf de copt, coajă rasă de lămâie și portocală, 200 ml de apă și puțină sare.
Pentru umplutură avem nevoie de 500 g de vișine congelate, fără sâmburi, 1 măr, 50 g de unt, 150 g de zahăr, 2 linguri de amidon și puțină scorțișoară pentru un plus de savoare.
Mai întâi se pregătește aluatul. Într-un vas cu apă caldă se pune zahărul și untul apoi se dă la foc mic până se topesc ingredientele, compoziția se omogenizează și obținem un sirop. Într-un castron mare se pune făina cu praful de copt, apoi se adaugă puțină sare și coaja de lămâie și portocală rasă.
După ce se amestecă bine, se pune siropul făcut anterior apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata, se lasă la dospit timp de 1 oră.
Între timp se pregătește umplutura pentru prăjitura de post cu vișine. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă vișinele, mărul ras, zahărul și puțină scorțișoară. La final se adaugă 2 linguri de amidon și se amestecă bine apoi se ia de pe foc și se lasă umplutura să se răcească.
Se întinde aluatul sub formă pătrată sau rotundă cât să încapă într-o formă de tartă. Surplusul de aluat de pe margine se îndepărtează și se păstrează pentru decorarea prăjiturii. Se încălzește cuptorul, se înțeapă aluatul cu o furculiță apoi se toarnă umplutura de vișine peste aluatul din tavă. După ce se nivelează umplutura, se pun deasupra câteva fâșii subțiri de aluat din cel rămas în plus.
Se pune prăjitura la cuptor, apoi când este gata se scoate și se pune deasupra puțin zahăr pudră. După ce se răcește se taie felii. Cu siguranță prăjitura de post cu vișine va fi delicioasă și apreciată de cei de la masă.
Prăjitura de post cu vișine este foarte gustoasă și ușor de făcut. Extrem de aromată și pufoasă, aceasta va aminti de vremea copilăriei, fiind un desert ideal în zilele de post.
[ad_2]