[ad_1]
Prăjitura Parlament este cu siguranță una dintre cele mai delicioase prăjituri din lume. Este o prăjitură de casă extrem de apreciată, și are și de ce să fie. Combinația de blat cu nuci prăjite, frișcă, ciocolată și biscuiți însiropați într-un amestec aromat de cafea cu rom este pur și simplu senzațională.
Acum ceva timp, prăjitura Parlament cu nuci era un secret bine păzit, cunoscut doar de cofetari și patiseri experimentați, fiind considerată o prăjitură exclusivistă, prezentă doar în cofetarii de lux sau la evenimente deosebite. Rețetă prăjiturii Parlament este, în esență, simplă, dar implică mai multe etape. Chiar dacă poate părea complicată la prima vedere, vă asigur că este ușor de făcut și că odată ce o încercați, veți deveni îndrăgostiți de gustul acesteia.
Prăjitura Parlament cu nucă și două tipuri de cremă
Să trecem la ingrediente și modul de preparare al prăjiturii Parlament! Pentru prepararea prăjiturii avem nevoie de 7 ouă albe, 300 g nuci prăjite, 100 g nuci măcinate, 150 g zahăr, 60 g făină, 1 linguriță extract de vanilie, 1 pliculeț praf de copt, 1 praf de sare.
Pentru primul strat de cremă al acestei prăjituri se folosesc 200 g ciocolată amăruie, 200 ml frișcă lichidă, biscuiți simpli, sirop de cafea cu esență de rom. Pentru cel de-al doilea strat de cremă e nevoie de 7 gălbenușuri, 150 g zahăr, 30 ml apă, 500 ml frișcă lichidă.
Mai întâi se începe cu prepararea blatului. Amestecați făina cu praful de copt și lăsați deoparte. Bateți albușurile cu un praf de sare până obțineți o spumă densă. Adăugați zahărul treptat, în ploaie, apoi extractul de vanilie. Adăugați în mod asemănător nuca măcinată și amestecul de făină, folosind mișcări ample de sus în jos. Așezați nucile prăjite într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt, având dimensiunile de 25/35 cm. Turnați compoziția pentru blat și nivelați-o. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 25 de minute. După ce blatul este gata, îndepărtați cu grijă hârtia de copt și lăsați-l să se răcească complet.
Modul de preparare al cremelor si asamblarea prăjiturii
Ne întoarcem la prima rețetă de cremă. Turnați frișca fierbinte peste ciocolata amăruie și lăsați timp de 2-3 minute, apoi amestecați bine. Lasați compoziția să se răcească, apoi turnați-o peste blat și nivelați-o. Înmuiați biscuiții în amestecul de cafea cu esență de rom și așezați-i peste stratul de cremă. Puneți prăjitura la frigider.
Procedeul pentru al doilea strat de cremă este puțin diferit. Amestecați ouăle cu zahărul și apa, apoi amestecați timp de 2-3 minute. Puneți bolul într-o cratiță cu apă și gătiți la abur până când amestecul se îngroașă, amestecând constant. Lăsați amestecul de ouă să se răcească, în timp ce bateți frișca. După aceea, încorporați treptat amestecul de ouă și mixați timp de aproximativ un minut. Turnați acest al doilea strat de cremă peste biscuiți, și nivelați-l.
La final, decorați prăjitura Parlament cu ciocolată rasă, pudră de cacao, nuci măcinate sau nucă de cocos, după preferință. Lăsați această savuroasă prăjitură cu nucă la frigider timp de cel puțin o oră înainte de a o tăia și servi.
[ad_2]