[ad_1]
Rețetă brioșe cu iaurt, cea mai simplă și ușoară metodă de a prepara un desert rapid. Fragede și gustoase, brioșele cu iaurt sunt soluția unui răsfăț culinar excelent.
Servite cu lapte cald, brioșele cu iaurt satisfac gusturile celor mici și stârnesc amintirile celor mari.
Rețetă brioșe cu iaurt: Cea mai rapidă prăjitură de casă
Prăjiturile pufoase, cu gusturi și texturi fine, se topesc în gura pofticioșilor. Fragede și aromate, această rețetă de brioșe cu iaurt este pe placul tuturor. Întregește masa de familie cu dulcele preferat al tuturor, simplu și ușor de preparat.
Este un desert iubit, sănătos și gustos, iar pentru cea mai simplă rețetă de brioșe cu iaurt avem nevoie de 3 ouă, o cană de zahăr pudră, o cană de ulei fin, o cană de iaurt, 3 căni de făină, 10 g praf de copt, coaja rasă de la portocale. Pentru un gust mai intens și mai aromat se pot adăuga nucă, ciocolată, stafide sau fructe, de recomandat, fructe cu gust acrișor, precum zmeura, vișine, fructe de pădure, afine sau merișoare.
Ouăle și un praf de sare și se mixează până își dublează volumul, se adaugă zahărul și coaja de portocale și se amestecă până se omogenizează toate ingredientele, se formează o pastă de culoare alb – gălbuie. Se toarnă uleiul pe rând, de la înălțimea vasului, iaurtul și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă toate ingredientele. Se adaugă, după gust, ciocolata, nucile sau fructele dulce – acrișoare pentru un gust intens, plăcut și aromat pentru brioșe delicioase.
Compoziția se poate separa în două cantități, iar în una dintre ele se poate adăuga cacao sau colorant alimentar pentru a obține un plus de culoare și autenticitate.
În formele de brioșe se pun câte 2 linguri de compoziție, în funcție de înălțimea formelor și se presară, pe deasupra, bomboane de decor. Tava se pune în cuptor la copt, al foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute la temperatura de 160 de grade.
Rețetă de brioșe sărate, aperitivul meselor bogate
Brioșe cu brânză și cașcaval, rețeta unei preparat aperitiv care impresionează prin gust, textură și ingrediente. Se prepară în aproximativ 25 de minute și avem nevoie de 200 g făină, 100 ml de lapte, 3 ouă, un pliculeț praf de copt, 70 ml de ulei, un praf de sare, 100 g brânză de vaci sărată și 100 g cașcaval.
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea, se adaugă uleiul, apa, ouăle, brânza și cașcavalul și se mixează până se obține o compoziție omogenă și cremoasă. Cu ajutorul unei linguri se toarnă aluatul în forme și se lasă la copt timp de 15 – 25 de minute la 180 de grade. După gust se poate adaugă piper, boia de ardei sau usturoi.
Brioșele sunt cele mai rapide și apetisante gustări pe care gospodinele le prepară cu spor, iar cele mai căutate și îndrăgite aperitive sunt cele sărate, cu brânză sau cașcaval, cu legume, măsline sau ciuperci.
Servite și ca desert, brioșele au căpătat o formă și o textură modernă, în toate formele, gusturile sau aromele, de post sau cu ciocolată, cu toate acestea, rețeta de brioșe cu iaurt este cea mai des preparată.
[ad_2]