[ad_1]
Nu e masă de Paşti fără clasicul borş de miel. În afară de ouăle roşii, de pasca fără aluat ori de drobul de miel, trebuie să pui pe masă şi o udătură, cum se zice pe la ţară. Nimic nu e mai potrivit, aşadar, decât să înveţi cum să faci o reţetă de borş de miel.
Modul de preparare nu e dificil deloc. Asigură-te însă că ai în casă pătrunjel proaspăt, pentru servire. Preparatul va avea o aromă tare bună, astfel că până şi mofturoşii îl vor gusta. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel, cu os
- 50 g orez
- 1 l borș proaspăt
- 100 ml ulei
- 2 gălbenușuri
- 2-3 legături ceapă verde
- 1 ceapă uscată
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel rădăcină
- 2 legături pătrunjel proaspăt
- smântână pentru decor
- piper
- sare
Mod de preparare reţetă borş de miel:
Mai întâi te ocupi de legume. Curăţă şi spală morcovii. Curăță ceapa. Curăţă şi spală ceapa verde. Curăţă şi spală rădăcină de pătrunjel. Spală şi stoarce bine pătrunjelul frunză. Toacă mărunt ceapa verde, ceapa uscată, pătrunjelul rădăcină şi morcovii. Căleşte-le pe toate în puţin ulei încins. După ce s-au călit, ia tigaia de pe foc.
Spală bine carnea de miel în mai multe ape. Portioneaz-o apoi şi pune-o la fiert, în apă rece cu puţină sare. Adaugă legumele călite şi lasă să fiarbă la foc domol, în jur de 2 ore.
Spre final încorporează orezul ales şi spălat în mai multe ape. Mai lasă zeama să dea câteva clocote, apoi adaugă şi litrul de borş. Mâncarea e gata în momentul în care orezul e bine fiert, iar carnea se desprinde aproape singură de pe oase. Atunci e momentul să potriveşti de piper şi sare. Amestecă, opreşte focul şi presară pătrunjel frunze, tocat mărunt.
Separat, într-un bol, bate bine o ceşcuţă de smântână cu nişte gălbenuşuri. Pune peste ele puţină zeamă din supă şi amestecă pentru a se uniformiza, dar şi pentru ca temperatura din supa să fie la fel ca cea din bol. Când e gata, iar ciorba s-a răcit un pic, toarnă în ea amestecul de smântână cu ou. Omogenizează folosind un polonic.
Cum ţi se pare această reţetă de borş de miel?
[ad_2]