[ad_1]
Testează astăzi două preparate. Mai întâi prepară o reţetă de clătite cu mascarpone, apoi una cu clătite umplute cu brânză dulce. Sunt foarte bune şi uşor de preparat. Dacă se anunţă musafiri neaşteptaţi, sigur le va plăcea o porţie de clătite. De ce tocmai clătite? Pentru că, cu siguranţă, ai majoritatea ingredientelor deja în casă.
Mai jos găseşti o reţetă de clătite cu mascarpone, apoi o reţetă de clătite cu brânză dulce. Ambele sunt foarte bune şi pot fi servite cu fructe proaspete sau cu dulceaţă ori gem uşor acrişor. Spor la gătit şi poftă bună!
Clătite cu mascarpone – Gust desăvârșit
O bunătate de reţetă, de încercat oricând.
Ingrediente:
- 180 g făină
- 20 g unt topit
- 75 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- puţină coajă de lămâie dată pe răzătoare
- 3 ouă
- câteva linguri de lapte
- 3 linguri de cacao
Pentru crema de mascarpone:
- 1 cutie mascarpone mică
- 1 baton de vanilie
- câteva linguri de frişcă bătută
- 40 g zahăr
Mod de preparare:
Sparge ouăle şi pune-le într-un bol. Mixează-le timp de câteva minute. Topeşte apoi untul şi pune-l peste ouă. Omogenizează. Încorporează coaja de lămâie dată pe răzătoare, făina, zahărul, cacaua, laptele şi zahărul vanilat. Omogenizează cu o lingură. Ai grijă să fie o compoziţie cu textură ca de smântână, dar fără cocoloaşe. Ideal ar fi ca făina să fe trecută prin sită în prealabil. Astfel se rup bulgării de făină și compoziția devine mai fină. Bagă bolul în frigider pentru circa o jumătate de oră.
Cât timp stă compoziţia la rece, prepară crema. Amestecă frişca cu cremă de mascarpone, seminţele de la batonul de vanilie şi zahărul.
Scoate bolul din frigider, încinge o tigaie şi coace clătitele în ea. La final, după ce toate clătitele s-au răcit, întinde crema pe fiecare, apoi rulează-le.
Clătite cu brânză dulce – Clasic, dar bun la gust
Ai nevoie de puţină brânză şi, cu siguranţă, vei face un desert foarte bun.
Ingrediente pentru clătite:
- 3 ouă
- 180 g făină
- 1 linguriţa esență de rom
- 100 ml apă minerală
- 250 ml lapte
- coajă de la o lămâie
- 450 g fructe proaspete
- 1-2 linguri ulei sau unt pentru prăjit clătitele
Pentru umplutură:
- 350 g brânză dulce
- 80 g smântână
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 linguriţa miere
- 60 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Prima dată mixează bine ouăle cu făina şi cu laptele. Ideal este să adaugi făină treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe. Apoi încorporează apa minerală, restul de lapte şi esenţa de rom. O să obţii o compoziţie cu textură ca de smântână. Las-o deoparte, ideal ar fi în frigider, pentru 10-15 minute.
Cât timp aluatul se „odihneşte”, prepară umplutura. Pasează bine brânza dulce, apoi adaugă în ea zahărul vanilat şi zahărul pudră. După ce zahărul s-a topit complet, încorporează coaja de lămâie, dată pe răzătoare, smântâna şi mierea. Omogenizează. Coace fiecare clătită pe ambele părţi, iar apoi întinde crema pe fiecare. Serveşte cu fructe proaspete.
Inedit ar fi să încerci și rețeta de clătite fără lapte. Știai că clătitele sunt unul din deserturile preferate ale prezentatoarei TV Corina Caragea?
„Nu am moştenit talentul acesta de la ele (bunici – n.r.), sunt periculoasă în bucătărie, dar mă gândesc că este mai bine. Cum ar fi să îmi pot pregăti singură, oricând am poftă, atâtea bombe calorice? Mai bine nu”, recunoaşte Corina care încearcă să mănânce aceste bunătăţi în prima parte a zilei, că nu se îngraşe.
[ad_2]