miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăCulinarRețetă de cornulețe fragede. Un desert savuros care îți va aminti de...

Rețetă de cornulețe fragede. Un desert savuros care îți va aminti de vremea copilăriei

[ad_1]

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat și gustos, putem alege delicioasa rețetă de cornulețe fragede. Cornulețele de casă sunt irezistibile și pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru a obține niște cornulețe fragede, aromate și cu un aspect deosebit, este bine să le pregătim după rețeta de odinioară a bunicii. Iată cum să faci acasă un desert savuros care îți va aminti de vremea copilăriei.

Rețetă de cornulețe fragede

La ceas aniversar putem alege pentru pregătirea desertului savuroasa rețetă de cornulețe fragede. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete, succesul culinar va fi garantat. Când vine vorba de gustoasele cornulețe de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Cornulețele pot fi făcute simple sau umplute cu nucă, gem sau rahat.

De asemenea, pentru a obține un desert reușit, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei și apă minerală. Cu siguranță cu un aluat pufos și aromat vom obține cele mai bune cornulețe. Cornulețele cu gem sunt preferatele multora dintre noi. Acestea sunt ideale la mesele de sărbătoare alături de alte deserturi rafinate.

Pe lângă acest deliciu, putem pregăti pentru cei dragi și o plăcintă cu mere ca la mama acasă. Aceasta va reaminti tuturor de aromele bucatelor din vremea copilăriei.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru delicioasele cornulețe cu gem vom avea nevoie de 300 g de făină, 130 g de smântână, 4 gălbenușuri, 200 g de unt, 1 esență de vanilie, 1 linguriță de sare, 300 g de gem, după preferințe, 100 g de zahăr vanilat.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru cornulețe. Într-un vas mare se amestecă făina cu untul și gălbenușurile, apoi se adaugă smântâna, sarea și esența de vanilie. Când obținem o compoziție omogenă se începe frământarea aluatului până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se învelește aluatul în folie și se dă la frigider timp de câteva ore. După aceea se scoate aluatul de la rece și se taie în patru bucăți egale, apoi se întinde foarte bine fiecare bucată până obținem 4 foi subțiri de aluat. Forma trebuie să fie rotundă, apoi se taie în opt triunghiuri egale peste care vom pune câte 2 lingurițe cu gem.

Se rulează cornulețele astfel încât să nu curgă umplutura. Într-o tavă întinsă, unsă cu unt și făină, se așază cornulețele la mică distanță între ele să nu se lipească. Se pune tava la cuptor și se lasă cornulețele până când se rumenesc ușor. Când sunt gata, se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert de casă gustos, fraged și aromat, care le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Cornulețele fragede și gustoase sunt ideale la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Fie că sunt făcute cu gem, nucă sau rahat, cornulețele sunt nelipsite la ceas aniversar alături de alte deserturi savuroase.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments