[ad_1]
Mirosul de cozonac îndulceşte şi mai mult atmosfera sărbătorilor de iarnă. Acest preparat făcut de Crăciun şi de Paşte nu trebuie să lipsească din nici o casă. Ca să îţi fie mai uşor, îţi recomand o reţetă de cozonac nefrământat.
De ce să alegi tocmai această reţetă? Pentru că înseamnă un minim de efort. Nu munceşti mult ca să obţii preparatul delicios. Găseşti mai jos o reţetă de cozonac nefrământat, explicată pas cu pas.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 30 g drojdie
- 4 ouă
- 500 ml lapte
- 450 g zahăr
- 200 ml ulei
- 1 praf sare
- coajă rasă de citrice
Pentru umplutură:
- 500 g nucă
- cacao
Pentru copt:
- 3 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Amestecă laptele cu zahărul, drojdia, ouăle şi sarea. Lasă mixul peste noapte, în bucătărie, ca să fie la o temperatură optimă. A doua zi trece făina prin sită şi pune-o într-un lighean. Fă o adâncitură în mijlocul ei şi pune acolo aromele. Încinge uleiul şi toarnă în fir subţire peste făină. Se va auzi cum sfârâie. Amestecă toate ingredientele. De fiecare dată când pui ulei în aluat, asigură-te că e tot fierbinte.
După ce ai folosit toată cantitatea de ulei, acoperă aluatul şi lasă-l deoparte în jur de 60 de minute. Împarte aluatul în două şi întinde două foi din el. Amestecă ingredientele pentru umplutură. Pune umplutură pe fiecare foaie şi rulează. Unge cu ulei sau untură două tăvi de copt.
Pune cozonacii în tăvi şi lasă-i acolo, ca să mai crească în jur de o jumătate de oră. Bate bine gălbenuşurile lăsate, unge cozonacii cu ele şi bagă-i apoi în cuptorul încins. Sunt gata după aproximativ 50 de minute.
Bineînțeles, dacă ai timp și chef, poți testa și rețeta de cozonac a lui Adi Hădean. Nu uita să pui pe masa de sărbătoare și celebra buturugă de Crăciun.
[ad_2]