[ad_1]
Începe ziua cu un mic dejun săţios! Învaţă să prepari ceva bun din ingredientele pe care le ai în frigider. Astfel, consumi alimentele, nu le laşi să se învechească şi faci şi economie la bani. Astăzi, spre exemplu, îţi propunem o rețetă de omletă pufoasă și câteva trucuri pentru aceasta. Probabil vei spune că nu e mare filosofie în a o prepara. Într-adevăr, nu este. Totuşi, te poţi folosi de câteva sfaturi ca să o faci şi mai bună ca de obicei.
Orice reţetă de omletă pufoasă cere ouă proaspete, dar și niște trucuri de la gospodine pricepute. Aceasta este condiţia principală, care îţi garantează calitatea preparatului. Asigură-te că ouăle sunt în termenul de valabilitate. Ideal, de asemenea, ar fi să ai ouă de ţară, de la găini crescute exact ca în mediul rural, fără hormoni şi concentrate. Mai jos găseşti reţeta şi sfaturile adunate de la gospodine. Spor la gătit şi poftă bună!
Cum se face omleta pufoasă
Ştiai că poţi face omletă doar cu albuşuri sau cu mai puţine gălbenuşuri? Totul ţine de gusturile şi preferinţele fiecăruia. Pentru o persoană cu colesterol mare sau care are un indice glicemic destul de accentuat, ideală este omletă făcută numai din albuşuri.
Ingrediente:
- ouă proaspete
- piper negru, proaspăt râşnit
- sare
Mod de preparare rețetă de omletă pufoasă:
Bate bine ouăle într-un castron mai mare. Foloseşte furculiţa sau chiar mixerul. Secretul constă în faptul că, pe măsură ce sunt bătute cu viteză, aerul pătrunde în ouă, iar omleta devine mai pufoasă. Înainte de a o pune în tigaie, adaugă piper negru, proaspăt râşnit, şi puţină sare.
Unge cu puţin unt o tigaie şi pune-o la încins. În momentul în care s-a topit untul şi tigaia e fierbinte, transferă ouăle bătute. Ai grijă ca focul să fie mediu spre mic. În cazul în care e cam mare flacăra, omleta se poate usca sau arde.
Alt truc constă în învârtirea ouălor bătute în jurul tăvii, atunci când le transferi. Foloseşte o spatulă. De ce? Pentru că, astfel, obţii o omletă pufoasă şi cu consistenta cremoasă. Opreşte-te din învârtit cu lingura ori spatula în momentul în care ouăle par îngroşate. După câteva minute întoarce omleta pe partea cealaltă. Iar apoi, când s-a copt suficient, transfer-o pe o farfurie plată.
Trucuri pentru reţetă de omletă pufoasă
Iată de ce anume să ţii cont, pentru că, la micul dejun, să serveşti o delicioasă omletă pufoasă:
- ouăle trebuie bătute bine şi puse repede în tigaie. Dacă le baţi, apoi le laşi deoparte şi te ocupi de tigaie, ouăle îşi vor pierde din volum;
- orice ingredient pus în ouă va face ca omletă să nu mai fie pufoasă. Aşadar, nu mai adauga lactate sau apă minerală. În loc să o facă pufoasă, o vor dizolva;
- dacă vrei ca omletă să fie cât mai mare, amesteca mai rar în tigaie. Dacă însă o preferi în bucăţi mici, amesteca mai des;
- tigaia trebuie luată de pe foc cu puţin timp înainte ca omletă să fie gata. De ce? Pentru că procesul de gătire al omletei continuă şi după ce aceasta nu mai este în contact cu flacăra;
- ideal este ca omletă să nu se amestece cu furculiţa, ci cu o lingură de lemn, o spatulă din silicon ori chiar şi cu beţişoare chinezeşti;
- după ce o pui în farfurie, cât încă este fierbinte, poţi presăra peste omletă nişte brânză ori caşcaval dat pe razătoare. Datorită temperaturii, lactatele se vor topi şi vor căpăta o textură interesantă.
Omletă se poate servi simplă ori cu brânză de burduf, mămăligă şi salată de roşii cu castraveţi.
[ad_2]