[ad_1]
Pentru a mai diversifica alimentaţia zilnică, astăzi îţi recomand o reţetă de omletă pufoasă, făcută la cuptor. Timpul de preparare, cu siguranţă, nu depăşeşte 3 minute, iar în numai jumătate de oră ai un deliciu în farfurie. Secretul constă în faptul că uşa cuptorului nu trebuie deschisă cât timp omleta se coace.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 250 ml lapte
- un vârf de cuţit de sare
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Bate bine ouăle cu furculiţa. Încorporează laptele şi sarea şi amestecă uşor, cu furculiţa. Nu folosi mixerul pentru această parte. Unge cu ulei sau unt o tavă e copt mai adâncă. Pune omleta în ea şi bag-o în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 25-30 de minute.
Ponturi pentru rețetă de omletă pufoasă
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să prepari o rețetă de omletă pufoasă, foarte bună şi aerată:
- nu adăuga lichide în timp de mixezi ouăle. Ele vor face omletă mai dură, nu mai pufoasă. În categoria lichide intră: smântâna, apa şi laptele. Lichidele se adaugă DUPĂ ce ouăle sunt bătute bine. Astfel, nu se vor separa;
- foloseşte telul. Viteza însă nu contează. E un mit ideea că, cu cât baţi mai repede omleta, cu atât ea va fi pufoasă. Ceea ce contează, de fapt, e timp de batere. Cu cât baţi mai mult, cu atât introduci mai mult aer în omletă. Recomandat este să baţi omletă cel puţin 30 de secunde;
- sarea se pune în omletă abia spre final. Dacă o pui în momentul în care începi să baţi ouăle, atragi umezeala, iar omleta nu va mai fi la fel de pufoasă;
- introdu în omletă legume sotate, adică deja gatite. Legumele proaspete, chiar dacă sunt pline de nutrienţi, conţin şi multă apă, iar acesta e alt motiv pentru care nu-ţi iese omleta aerată;
- ia omleta de pe foc în momentul în care ţi se pare că ar mai avea nevoie de 1 minut de gătire.
Pentru micul dejun, ideale sunt și clătitele Ana Lugojana sau frittata cu legume.
[ad_2]